Menu
Kop: 'Ik vind de uitstraling van Onana heel vet'

Kop: 'Ik vind de uitstraling van Onana heel vet'

Lize Kop was in haar jeugdjaren rechtsbuiten en een talentvol skiester, maar uiteindelijk koos ze ervoor om doelvrouw te worden. “Ik wilde de beste zijn en dacht dat ik met keepen het verst kon komen.” Achteraf is natuurlijk makkelijk praten, maar het bleek de juiste keuze. Kop is de vaste goalie van de Ajax Vrouwen en behoort eveneens tot de selectie van de Oranje Leeuwinnen.

In de Talent Tuesday Show leren we Kop beter kennen. Waarom wordt ze de diva van de kleedkamer genoemd? Wat is haar vaste ritueel voor wedstrijden en welke studie volgt ze? Ook legt Kop uit welke Ajacied ze de ‘beste voetballer ter wereld’ vindt. En ze steekt haar sympathie voor Andre Onana niet onder stoelen of banken. “Ik vind zijn uitstraling echt heel vet.”

Inspiratie van Ajax 1
Kop pakte afgelopen weekend met de Ajax Vrouwen de KNVB Beker. “Je werkt hier toch een heel seizoen heel hard voor. Je stelt vooraf doelen en het is heel mooi als je die dan ook kunt behalen.” De bekerwinst van Ajax 1 (de mannen) werkte inspirerend. “Toen hadden wij zoiets van: dat willen wij ook.”

Bekijk hieronder de hele uitzending van de Talent Tuesday Show met Lize Kop

Lees ook: Ajax Vrouwen winnen bekerfinale in blessuretijd
Bekijk ook
: Highlights bekerfinale Ajax Vrouwen - PEC Zwolle

Tekst en beeld: Ajax.nl