Menu
Liefst 9 Ajax Vrouwen spelen WK-kwalificatie

Liefst 9 Ajax Vrouwen spelen WK-kwalificatie

De Ajax Vrouwen wonnen zondagmiddag met 5-2 van PEC Zwolle. Veel tijd om daarvan na te genieten is er niet. Zeven spelers stapten maandagochtend in het vliegtuig naar Oostenrijk waar de Oranje Leeuwinnen zich voorbereiden op het eerste WK-kwalificatieduel. En ook de 2 Belgische Ajacieden vlogen uit voor interlands.

Kelly Zeeman, Liza van der Most, Merel van Dongen, Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Desiree van Lunteren en keeper Lize Kop zijn door bondscoach Sarina Wiegman geselecteerd voor het thuisduel met Noorwegen, op dinsdag 24 oktober in Groningen.

��Morgen verzamelen we met het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk & de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Noorwegen #oranjeleeuwinnen #wkkwalificatie

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op

Maandag vertrokken zij met de andere internationals naar Oostenrijk. Daar staat eerst op donderdag 19 oktober het oefenduel met Oostenrijk op het programma, waarna 5 dagen later Noorwegen de tegenstander is.

Philtjens en Van den Abbeele ook op WK-jacht
Maar ook de Belgische internationals spelen deze week WK-kwalificatiewedstrijden. Na de 12-0 -zege op Moldavië treffen de Ajacieden Davina Philtjens en Nicky van den Abbeele vrijdag 20 oktober Roemenië op hun pad naar het WK 2019 en dinsdag 24 oktober Portugal.

De eerstvolgende wedstrijd van de Ajax Vrouwen is op vrijdag 27 oktober. Plaats van handeling is Alkmaar, de tegenstander VV Alkmaar.

Lees ook: Ruime overwinning voor Ajax Vrouwen tegen PEC

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees