Menu
'Lijkt me leuk om weer eens te ganzenborden'

'Lijkt me leuk om weer eens te ganzenborden'

Hola, mi nombre es Mateo Cassierra. Voy a bloguear! Dit betekent dat ik deze maand debuteer als blogger van Ajax.nl. Ik houd jullie deze weken op de hoogte van mijn leven in Amsterdam en Colombia. Mijn 3e blog gaat over mijn ervaringen op het gebied van cultuur.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Mateo Cassierra is deze maand onze blogger.


Het klimaat is het grootste verschil tussen Colombia en Nederland. Voor iemand als ik, die in een warm klimaat is opgegroeid, was het afgelopen maand wel erg koud hier in Nederland. 

Verder verschillen de mensen en cultuur van elkaar. In Nederland is alles heel strak geregeld. De mensen zijn gedisciplineerd en stralen uit dat je in jezelf moet geloven en er honderd procent voor moet gaan om je dromen waar te maken. 

'Het is een hele uitdaging om alle musea af te vinken'

Qua toeristische trekpleisters heb ik Madame Tussauds in Amsterdam bezocht. Ik ben ook bij molens wezen kijken. Verder heb ik ondertussen enkele delen van het centrum van Amsterdam gezien. Het is me opgevallen dat er enorm veel musea in Amsterdam zijn. Het is een hele uitdaging om die samen met mijn vriendin allemaal af te vinken.

Vriendin en vrije tijd
We hebben elkaar in Cali leren kennen en zijn inmiddels 4 jaar samen. We hebben veel steun aan elkaar. Zeker als je in het buitenland woont, is het fijn dat er iemand is waar je veel steun aan hebt. Vanaf onze woning is het een kwartiertje rijden naar de Toekomst. Het is belangrijk om dicht bij Ajax te wonen. We trainen vrijwel dagelijks en zowel na thuiswedstrijden als bij terugkomst na een uitwedstrijd ben ik heel snel thuis als ik vanaf de ArenA vertrek.

Bunny �� pic.twitter.com/i5mPFI2pmz

— Mateo Cassierra (@mateo_casierra) 10 oktober 2017

We hebben nog niet veel tijd en gelegenheid gehad voor stedentrips. We hebben wel Rome en Parijs bezocht en met Ajax kom ik natuurlijk ook in verschillende landen, maar dat is toch anders dan wanneer je zelf in je vrije tijd op pad gaat. Het is overigens wel eenvoudig om binnen Europa te reizen. Je bent zo in een andere stad of in een ander Europees land.

'Davinson Sánchez heeft wel haring gegeten'

Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen de Nederlandse en de Colombiaanse keuken. Maar nu ik hier in Nederland leef is het belangrijk om me aan te passen aan de eetgewoontes van dit land. Ik houd erg van groenten en van de Hollandse pot.  

Iets wat me overigens ook opvalt, is dat veel mensen haring eten. Ik heb het nog niet geprobeerd. Mijn landgenoot Davinson Sánchez heeft wel haring gegeten tijdens de opnames van ganzenbord voor Ajax TV. Veel mensen zeggen dat ik het een keer moet proberen, maar dat heb ik dus nog niet gedaan. Er komt vast een dag waarop ik een haring zal eten. 

Ganzenborden was heel leuk. Het is een grappig spel om samen met mijn Spaanstalige teamgenoten te spelen. We leerden veel over de Nederlandse gebruiken en cultuur, dat was leuk en leerzaam. Het lijkt me leuk om het spel nog een keer te spelen. Davinson is dan wel weg, maar Andre Onana is er nog wel en we hebben tegenwoordig Luis Orejuela, Nico Tagliafico en David Neres in het team. Genoeg mensen voor een potje ganzenbord. Wat vinden jullie?

Ik spreek jullie volgende week!

Oud-Hollands ganzenborden met Onana, Sánchez & Cassierra! ������������ Meer, meer, meer ➡ https://t.co/exQGOItgN3 pic.twitter.com/7MfvruvmEN

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 december 2016

Lees ook: Mateo Cassierra: 'Ik voel me hier thuis'
Lees ook:
'Mijn vader is administrateur, mijn moeder huisvrouw'
Bekijk ook: Ajax ganzenbord met Sánchez, Onana en Cassierra - deel I

Tekst en beeld: Mateo Cassierra