Menu
'Mijn toekomst ligt bij Ajax'

'Mijn toekomst ligt bij Ajax'

Met een glimlach van oor tot oor zette Arek Milik woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2019 aan Ajax verbindt. De 21-jarige Pool ziet zijn meerjarige overeenkomst als een beloning voor zijn geslaagde eerste seizoen waarop hij op huurbasis in Amsterdam actief is. Ajax en Milik denken vanaf nu aan de lange termijn: ,,Ik ben de komende jaren Ajacied.”

Het verschil tussen zondagavond en woensdagmiddag was voor Milik een verschil van dag en nacht. De spits van Polen viel zondag tijdens het EK-kwalificatieduel met Ierland geblesseerd uit. Vervolgens moest hij toezien hoe Ierland de Poolse voorsprong in blessuretijd teniet deed: 1-1. Duur puntenverlies, maar ook een domper voor Ajax en Milik omdat hij de komende weken met een knieblessure aan de kant staat.

Hoe anders ziet de wereld er tweeënhalve dag later uit. De blessure van Milik vormde de afgelopen dagen geen belemmering om in Amsterdam de contractbesprekingen succesvol af te ronden. En dus proostte hij woensdagmiddag samen met de directieleden Marc Overmars en Edwin van der Sar op een fraaie toekomst in Amsterdam. Milik: ,,Natuurlijk voel ik mijn knieblessure nog een beetje, maar het is vandaag echt een fantastische dag voor mij. Ik zie dit als beloning voor mijn goede werk tijdens de trainingen, de wedstrijden en mijn goals. Voor alles eigenlijk.”

Overmars: ,,Arek is een talentvolle international. Hij heeft een bepaalde drive, de wil om het maximale eruit te halen." Overmars: ,,Arek is een talentvolle international. Hij heeft een bepaalde drive, de wil om het maximale eruit te halen."

Overmars: ,,Nu huren we hem nog van Bayer Leverkusen, maar vanaf 1 juli is hij helemaal Ajacied. Een maand geleden namen we definitief het besluit om de optie te lichten. Bij de huurovereenkomst zat een optie tot koop en een contract voor drie seizoenen. Wel hebben we besloten hem nu een vierjarige aanbieding te doen. Net als met de andere spelers die we als 'kernspelers' voor de komende jaren zien.” Daarmee verwees de directeur voetbalzaken van Ajax naar onder anderen Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Jasper Cillessen en Joël Veltman die onlangs hun contract verlengden. ,,We zijn blij dat Arek met ons voorstel akkoord is gegaan. Die oplossing die we vorig jaar met Leverkusen bereikten was voor ons dus perfect.”

Milik is blij dat het hoofdstuk Ajax een meerjarenplan is geworden. ,,We hebben de komende jaren tijd om met een vaste kern jonge en talentvolle spelers iets moois op te bouwen. Mijn doel is om kampioen te worden met Ajax.” En dan met een lach: ,,En om veel doelpunten te maken uiteraard.”

,,Ik volgde hem vóór zijn komst naar Ajax al meerdere jaren”, vervolgt Overmars. ,,Arek is een talentvolle international en met zijn 21 jaar nog een jonge jongen. Hij heeft een bepaalde drive, de wil om het maximale eruit te halen. Hij heeft dit seizoen al bewezen van waarde te zijn, kijk maar naar de statistieken.” Die cijfers leren inderdaad dat de Pool in zijn eerste 33 officiële duels voor Ajax liefst 23 keer heeft gescoord. Een mooi moyenne voor een debuutjaar in de hoofdmacht van Ajax. ,,Hij heeft stappen gemaakt en wij verwachten dat hij progressie blijft boeken. Hij heeft vertrouwen gekregen en hij is daar op de juiste wijze mee omgegaan.”

,,De komende weken staan in het teken van het herstel van mijn blessure”, zo besloot Milik zijn verhaal na afloop van zijn contractondertekening. ,,Daarna richt ik mijn blik op de toekomst. En die toekomst ligt bij Ajax.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Milik: ,,We hebben de komende jaren tijd om met een vaste kern jonge en talentvolle spelers iets moois op te bouwen." Milik: ,,We hebben de komende jaren tijd om met een vaste kern jonge en talentvolle spelers iets moois op te bouwen."