Menu
Oud-Ajacied Mustafa Yücedag (53) overleden

Oud-Ajacied Mustafa Yücedag (53) overleden

Ajax ontving dinsdag het verdrietige nieuws dat oud-speler Mustafa Yücedag is overleden. De Turkse oud-Ajacied is 53 jaar oud geworden.

De Zaandammer verruilde zijn amateurclub Zilvermeeuwen in 1982 voor de jeugdopleiding van Ajax. Yücedag maakte zijn debuut in Ajax 1 op 11 december 1984, als invaller in het bekerduel met Heerjansdam: 6-0. Aad de Mos was de trainer die hem liet debuteren. In het seizoen 1985-1986 kwamen daar nog 2 competitieduels bij voor de middenvelder. Johan Cruijff zwaaide dat seizoen de scepter over de Ajax-selectie.

Het seizoen erop vertrok hij naar PEC Zwolle, waar Yücedag onder toenmalig trainer Co Adriaanse als spelmaker fungeerde. Later kwam hij in de Turkse competitie uit voor Sariyer, Galatasaray en Fenerbahçe. In Nederland speelde de oud-Ajacied ook nog voor De Graafschap. Als international van Turkije kwam hij tussen 1988 en 1990 tot 8 interlands.

Yücedag overleed maandag in zijn woonplaats Zaandam. Ajax wenst zijn nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Tekst en beeld: Ajax.nl