Menu
Schöne en Klaassen in de prijzen

Schöne en Klaassen in de prijzen

Elke laatste thuiswedstrijd van Ajax wordt gekleurd door rituelen. Ajax - NEC, het slotstuk van 2013 - 2014, vormde daar geen uitzondering op. Zo werd Christian Poulsen na het gelijkspel (2-2) bedankt voor alle bewezen diensten als Ajacied. Lasse Schöne werd uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Davy Klaassen werd gehuldigd als Talent van het Jaar.

Zowel de afzwaaiende Ajacied (Poulsen verlaat de club na dit seizoen), als zijn gelauwerde selectiegenoten werden eervol toegesproken door trainer Frank de Boer. De succesvolle oefenmeester sprak niet alleen warme woorden. De Boer overhandigde Schöne als beste Ajacied van het voorbije seizoen de Rinus Michels Award. De multi-functionele Ajacied dankte zijn titel en award aan de leden van de officiële Supportersvereniging Ajax. Schöne kreeg de meeste stemmen in de verkiezing Beste Ajacied van het seizoen. ,,Deze prijs is dik- en dikverdiend’’, sprak de trainer Schöne toe. ,,Je stond er op belangrijke momenten en hebt belangrijke goals gemaakt.’’

Davy Klaassen kreeg de Marco van Basten Award, de prijs voor de meest talentvolle Ajacied van het seizoen. Davy Klaassen kreeg de Marco van Basten Award, de prijs voor de meest talentvolle Ajacied van het seizoen.

Klaassen kreeg uit handen van zijn trainer de Marco van Basten Trofee. De blonde Hilversummer beleefde in het kampioensjaar 2013 – 2014 zijn doorbraak. Klaassen haalde dit seizoen zelfs Oranje. Het was voor de technische staf reden om de jonge Ajacied te kiezen als Talent van het Jaar. ,,Je bent een voorbeeld van hoe een jonge speler zich moet gedragen’’, sprak De Boer de glunderende Klaassen toe. ,,Ook voor jou is de titel Talent van het Jaar dik- en dikverdiend. Ik hoop dat je hier lang blijft en nog vele prijzen zult pakken.’’

Poulsen werd onder meer geëerd voor zijn professionalisme. De Deen ontving ook van de verschillende supportersgroepen cadeaus. Ajax laat de routinier met pijn in het hart gaan; al wordt de beslissing van Poulsen uiteraard gerespecteerd. Voordat hij zijn ereronde liep, hielp de Deen mee met het heffen van de nieuwste kampioensbanier richting nok van het stadion. Poulsen voltooide daarmee een mooie laatste daad in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees