Menu
Schöne lijkt klaar voor Vitesse, Huntelaar onzeker

Schöne lijkt klaar voor Vitesse, Huntelaar onzeker

Lasse Schöne lijkt op tijd fit voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. ,,Schöne is teruggekeerd, dat ziet er positief uit voor zondag”, gaf Erik ten Hag vrijdagochtend aan op de persconferentie.

Huntelaar onzeker
Schöne miste het duel met ADO Den Haag vanwege een blessure. De Deen is sinds woensdag weer in training. Klaas Jan Huntelaar staat vrijdag ook weer op het trainingsveld: ,,Klaas Jan stroomt deels in en we moeten dan kijken of hij de wedstrijd tegen Vitesse haalt”, aldus Ten Hag.

Wie vervangt Frenkie de Jong?
Frenkie de Jong mist Vitesse – Ajax sowieso. De 20-jarige Ajacied raakte afgelopen woensdag geblesseerd aan zijn enkel en is de komende weken uit de roulatie. Wie hem moet gaat vervangen laat de trainer in het midden. ,,Joël Veltman kan eventueel naar het centrum, dan kan Rasmus Kristensen rechtsback spelen. Een tweede optie is Max Wöber, hij kan op de plaats van Frenkie spelen.”

🎙 | Ten Hag: 'Frenkie maakt een ongelofelijke ontwikkeling door. Heel zuur dat hij nu die blessure oploopt.'#vitaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 maart 2018

Is er nog een middenvelder die eventueel als centrale verdediger zou kunnen fungeren? ,,Carel Eiting heeft daar in de jeugd ook gespeeld, maar dat heb ik zelf nog nooit gezien.”

Kracht van Vitesse?
Ten Hag is daarnaast erg te spreken over de aanstaande tegenstander. ,,Vitesse is een stugge ploeg met een erg goede organisatie. Het is een goede subtopper.”

Nog altijd geloof in landstitel
Ajax moet winnen om nog enigszins in het spoor te blijven van koploper. De achterstand groeide afgelopen weekend tot 7 punten. Ten Hag: ,,Toch geloof ik er nog altijd in. PSV presteert bovenmatig goed, maar het kan ook een keer minder gaan. Dan moeten wij er klaar voor zijn."

Bekijk ook: Kies het Doelpunt van de Maand februari

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe