Menu
Staf Jong Ajax compleet

Staf Jong Ajax compleet

Jong Ajax heeft de staf voor het seizoen 2017-2018 compleet. Winston Bogarde zal in het komende seizoen als assistent van Michael Reiziger plaatsnemen op de bank bij het beloftenelftal. Bogarde keerde in de zomer van 2015 terug bij Ajax en was sindsdien actief als individueel trainer in de bovenbouw. Reiziger en Bogarde kennen elkaar goed uit hun periode als speler. Samen stonden ze bij Ajax in de verdediging tijdens de succesperiode halverwege de jaren negentig. Daarnaast speelden ze met elkaar bij FC Barcelona en het Nederlands elftal.

Woensdag tekende de kersverse trainer Michael Reiziger zijn contract in de Amsterdam ArenA en de dag daarna meldde hij zich voor het eerst op sportpark de Toekomst. Daar had hij gesprekken met diverse nieuwe collega’s, waarbij dus direct knopen werden doorgehakt. Bogarde is de opvolger van George Ogararu, die het afgelopen seizoen assistent was van Marcel Keizer. Ogararu heeft de ambitie om hoofdtrainer te worden en volgt daarom in Roemenië de opleiding Coach Betaald Voetbal. Dat is niet te combineren met het drukke programma in de Jupiler League.  

De selectie van Jong Ajax voor het seizoen 2017-2018 is nagenoeg compleet en start maandag 26 juni met trainen. De eerste competitiewedstrijd in de Jupiler League staat op vrijdag 18 augustus in Leeuwarden op het programma als de ploeg op bezoek gaan bij SC Cambuur.

Lees ook: Bogarde terug bij Ajax (juli 2015)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst