Menu
Talentvolle meiden voltooien  ABN AMRO Talententrainigen

Talentvolle meiden voltooien ABN AMRO Talententrainigen

24 talentvolle meiden sloten woensdag een serie van 6 ABN AMRO Talententrainingen af. Onder toeziend oog van Ajax Vrouwen Chantal de Ridder, Loïs Schenkel en Inessa Kaagman werd er hard getraind op sportcomplex de Toekomst.

Voor het 3e jaar op rij organiseert ABN AMRO als partner van de Toekomst samen met de Ajax Vrouwen een reeks Talentendagen om de ontwikkeling te stimuleren van talentvolle meiden. Na afloop van deze Talentendagen wordt een aantal meiden uitgenodigd voor een extra reeks Talententrainingen.

Otto & Koster
Dit jaar ontvingen maar liefst 24 enthousiaste meiden in de leeftijdsgroepen Onder 8, Onder 9 of Onder 10 jaar een uitnodiging. Tijdens 3 van de 6 trainingen werden de Ajax Vrouwen geassisteerd door Heini Otto en manager vrouwenvoetbal Daphne Koster, voor veel voetbalsters een groot voorbeeld.

Tijdens de extra trainingen lag de nadruk op individuele ontwikkeling en het verbeteren van de techniek. Er werd veel inzet getoond, maar ook veel plezier gemaakt. Na iedere training stapten de meiden met een grote glimlach van het veld.

Talententeam
Ajax hoopt deze meiden natuurlijk over een aantal jaren terug te zien in het Talenteam dat komend seizoen van start gaat. Ajax neemt een groot aantal talenten over vanuit CTO Amsterdam. Zij gaan trainen op de Toekomst, wedstrijden spelen en ook voor huisvesting word gezorgd.

Lees ook: Desiree van Lunteren verlaat Ajax Vrouwen na 6 seizoenen
Bekijk ook:
Smaakmaker Van Lunteren neemt afscheid

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Jasper Ruhe