Menu
Ten Hag: 'Overwinning heel belangrijk in titelstrijd'

Ten Hag: 'Overwinning heel belangrijk in titelstrijd'

Erik ten Hag toonde zich een realistische trainer na afloop van de zwaarbevochten zege op PEC Zwolle (2-1). Het optreden verdiende misschien niet de schoonheidsprijs, maar de punten telden. “Het werd uiteindelijk een lelijke overwinning, maar wel eentje die in de titelrace heel belangrijk kan zijn."

“In de eerste helft was het spel nog aanvaardbaar”, vertelt Ten Hag. "We hanteerden een te laag tempo, maar controleerden wel de wedstrijd. In de tweede helft was de afstemming in het druk zetten niet goed en hielden we de bal niet meer in de ploeg."

Complimenten van Ten Hag
Toch kwam het uiteindelijk nog goed voor Ajax, mede door de wissels die Ten Hag doorvoerde. "Ik moet de invallers complimenteren. Joël viel uitstekend in, Klaas Jan gaf duidelijk energie aan de ploeg. En Noa was natuurlijk belangrijk met zijn assist bij de goal van Daley."

Noa Lang staat er momenteel goed op bij Erik ten Hag.
Noa Lang staat er momenteel goed op bij Erik ten Hag.

Ten Hag lichtte tot slot Lang nog even uit. De aanvaller maakte zijn debuut in de Eredivisie. Een beloning voor hard werken, stelde zijn trainer.

“Noa gaat het meer en meer begrijpen. Hij ziet in dat je het zelf moet afdwingen door hard te werken bij Jong Ajax. Noa was al in de picture bij ons. Toen gisteren bleek dat Hakim en Frenkie geblesseerd waren, hebben we gekeken wie het momenteel goed doet bij Jong Ajax en kwam hij naar voren. “

Lees ook: Daley Blind schenkt Ajax benauwde en last-minute zege op PEC

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst