Menu
Van den Bighelaar: 'We staan er voor elkaar en met elkaar'

Van den Bighelaar: 'We staan er voor elkaar en met elkaar'

Wie de training van de Ajax Vrouwen bezoekt, ziet het gelijk: De concentratie is hoog en het fanatisme spat er vanaf. Marjolijn van den Bighelaar speelt daarin ook een belangrijke rol. De aanvalster laat zich volop zien en horen tijdens het partijspel. Na de training stapt de spits van de Ajax Vrouwen goedgemutst het veld af. ,, Ja, het was een goede training al mocht het van mij nog wat feller.”

Acceptatie is groot
Waar de speelsters elkaar tijdens de training vocaal niet sparen, zo ontspannen oogt de communicatie na afloop als er geen bal meer in de buurt is. ,, De sfeer in het team is goed en de acceptatie richting elkaar is groot. Soms komt het commentaar er rot uit, maar we weten dat we elkaar beter willen maken. Zoals ik al zei: het mag soms nog iéts feller maar we hebben veel stappen gemaakt," licht Van den Bighelaar toe.

��| Marjolijn van den Bighelaar en Ellen Jansen gaan nek-aan-nek in de strijd om de topscorerstitel! #topscorers #eredivisievrouwen pic.twitter.com/cPgBcv3XKQ

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 10 mei 2017De aanvalster staat op liefst 17 doelpunten in de Eredivisie voor vrouwen en deelt daarmee de koppositie op de topscorersranglijst met Ellen Jansen van FC Twente. Tegen datzelfde FC Twente werd vorige week een belangrijk 1-1 gelijkspel geboekt. ,, Ja, dat was een belangrijk punt. In de eerste helft kwamen we niet goed voor de dag. Ik kreeg een goede bal van Desiree van Lunteren maar deed er te weinig mee. In de rust hebben we verhelderend gepraat. En we wisten: die kansen komen er echt wel. Het maakt niet uit tegen wie je speelt.”

Nog niet veel aan titel denken
Hoewel het kampioenschap gloort, wil Van den Bighelaar nog niet te veel aan de titel denken. ,,Ik ben er oprecht niet veel mee bezig. Je hebt op dit moment nog helemaal niks. Het is gewoon prettig dat je het hele seizoen sterk bent geweest. In de play-offs laten we het ook weer zien en of je nu wint met 1-0 of met 6-0, het gaat om die drie punten."

Tenslotte blikt Van den Bighelaar vooruit op het duel met FC Twente. ,,Het is afwachten hoe ze vrijdag voor de dag komen. Wij gaan er in ieder geval voor zorgen dat we overal op zijn voorbereid. Het is nog écht rustig in onze spelersgroep, maar ik hoop natuurlijk dat het dit jaar écht gaat gebeuren. Als team staan we er in ieder voor elkaar én met elkaar," besluit de spits. 

Vrijdag spelen de Ajax Vrouwen de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente Vrouwen. Bij een overwinning kroont het team zich tot kampioen van Nederland. De aftrap op de Toekomst is om 19:30, toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees