Menu
Van der Gragt: Goed op schema met Oranje Leeuwinnen

Van der Gragt: Goed op schema met Oranje Leeuwinnen

Stefanie van der Gragt komt dit seizoen uit voor de Ajax Vrouwen. Tijd om zich te melden bij haar nieuwe club heeft ze nog nauwelijks gehad. De verdedigster werkt namelijk met de Oranje Leeuwinnen het Europees Kampioenschap in eigen land af.

Met Oranje maakte Van der Gragt een droomstart mee van het EK in eigen land. Na een spannende strijd stond er na 90 minuten een 1-0 eindstand op het scorebord in de Galgenwaard. Van der Gragt kwam in de 80ste minuut in het veld om de 1-0 voorsprong te verdedigen, en met succes.

'Ik heb het blessureleed achter me gelaten'

De nieuwe aanwinst van de Ajax Vrouwen richt zich op een plek centraal in de defensie. ,,Ik voel dat ik er helemaal klaar voor ben. Maar het is uiteindelijk de bondscoach die de keuzes maakt."
Op dit moment zit een bassiplaats er nog niet in. Mede door veel blessures maakte de geboren heerhugowaardse dit seizoen weinig minuten voor haar vorige werkgever Bayern München. ,,Maar ik ben nu hartstikke fit en heb dat blessureleed achter me gelaten. Alles verloopt tot nu toe uitstekend en we liggen dan ook goed op schema met elkaar."

'Denemarken en België mogen we niet onderschatten'


Kijkend naar de concurrentie in de groep pikt Van der Gragt er één land specifiek uit.
,,Ik zie Noorwegen wel als sterkste tegenstander in onze groep. Maar Denemarken en België zijn natuurlijk landen die we niet mogen onderschatten." Met de zege op Noorwegen is een belangrijke eerste horde genomen. Donderdag vervolgen Oranje en Van der Gragt het toernooi tegen Denemarken, dat met 1-0 België versloeg.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Pro Shots