Menu
Zimling zet zijn handtekening

Zimling zet zijn handtekening

Niki Zimling tekende dinsdagmiddag zijn contract bij Ajax. De 29-jarige Deen wordt tot en met 30 juni gehuurd van FSV Mainz, Ajax heeft daarna de optie tot koop. ,,Ik breng veel ervaring mee en wil er alles aan doen om Ajax vooruit te brengen.”

Zimling is de 24ste Deen in de historie van Ajax. De huidige selectie herbergt ook veel van van zijn landgenoten. Lasse Schöne kent hij het best. Met hem speelde hij een seizoen bij NEC. ,,Lasse is een heel goede vriend van me”, vertelt Zimling. ,,Ik heb nog met hem gebeld over deze overstap. Hij is heel erg positief over Ajax. ‘Nergens meer aan denken en gewoon tekenen’, adviseerde hij.”

De middenvelder is gehaald als vervanger van Daley Blind, al zijn de twee spelers niet helemaal met elkaar te vergelijken, zegt Marc Overmars. ,,Niki is meer een type Jantje Wouters. Een geboren leider, iemand die de groep kan corrigeren.”

Zimling heeft een paar hectische dagen achter de rug, maar de keuze voor Ajax was niet moeilijk. ,,Ajax is een club met een enorme historie, komt uit in de UEFA Champions League en speelt mooi voetbal. Dit is gewoon een prachtige kans voor me. En of ik nou speel of niet speel: ik wil er alles aan doen om dit team vooruit te brengen.”

Straks op Ajax TV een uitgebreid interview met Zimling.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Marc Overmars, Frank de Boer en Niki Zimling. Marc Overmars, Frank de Boer en Niki Zimling.