Menu

Vervoer

Adres stadion:

Het adres van de Friends Arena is Råsta Strandväg 1, 169 79 Solna, Zweden.

Per gecharterd vliegtuig:

Supporters die per gecharterd vliegtuig op Arlanda Airport landen, dienen door hun reisorganisator per bus te worden vervoerd van het vliegveld naar Stockholm. Per bus dient de reisorganisator een aanspreekpunt aan te stellen en deze dient bekend te zijn bij de lokale autoriteiten.

Bussen worden geparkeerd in Solna Centrum. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten met de metro richting het centrum en de Fanzone.

Supporters ontvangen een polsbandje dat correspondeert met hun bus- en vluchtnummer om na de wedstrijd een soepele afvoer te bewerkstelligen. Het verzoek van de autoriteiten is om zo min mogelijk check-in bagage mee te nemen, omdat dit het vertrek van de vlucht kan vertragen.

Na de wedstrijd zal het vertrek van de bussen naar het vliegveld plaatsvinden op volgorde van de vertrektijd van de corresponderende vlucht. Bussen die ruim op tijd bij het vliegveld zijn, worden enige tijd in een wachtruimte met sanitaire voorzieningen en catering geplaatst.

Uiteraard heeft Ajax’ reispartner Kras / Tui bovenstaande zaken georganiseerd voor supporters die via hen een reis geboekt hebben.

Per commerciële vlucht / lijnvlucht:

Supporters die gebruik maken van een reguliere, commerciële vlucht, dienen vanaf het vliegveld gebruik te maken van het openbaar vervoer. Na 1 uur ’s nacht rijdt er geen openbaar vervoer meer.

Per bus:

Bussen die naar Zweden afreizen moeten parkeren in Solna Centrum. Supporters kunnen vanuit daar per metro naar het stadscentrum afreizen. Indien de parkeerplaatsen in Solna vol zijn, zal worden doorverwezen naar een alternatieve parkeerplaats. Langs de snelweg zullen er doorverwijzingsborden geplaatst worden.

Per auto:

Er zijn bij het stadion geen parkeerplaatsen beschikbaar voor Nederlandse auto’s. Het advies is om de auto in het centrum van Stockholm te parkeren en met het openbaar vervoer naar de Fanzone en het stadion te reizen.

Openbaar vervoer in Stockholm:

Stockholm kent een goed openbaar vervoerssysteem. We raden alle aanwezige Ajacieden aan om gebruik te maken van de metro. De Fanzone, gelegen aan de Fleminggatan, is bereikbaar vanaf metrostation Rådhuset. Voor het stadion dient station Solna Centrum aangehouden te worden. Vanaf Solna Centrum is het 20 min. lopen naar het stadion. Een metroticket kost 20 SEK (ca €2,-). Een  24-uurskaart kost circa 120 SEK ( €12,-). Voor meer info zie: http://sl.se/en/fares--tickets/