Menu
Abdelhak Nouri langer bij Ajax

Abdelhak Nouri langer bij Ajax

Ajax heeft het contract van jeugdspeler Abdelhak Nouri verlengd. De bestaande overeenkomst van de jeugdinternational liep tot en met 30 juni 2017. De nieuwe en verbeterde verbintenis van de talentvolle middenvelder gaat in per 1 juli 2015 en kent een looptijd tot en met 30 juni 2018.

Nouri (Amsterdam, 2 april 1997) verblijft momenteel met Ajax 1 in Qatar. Hij hoefde er niet lang over na te denken, toen hij de mogelijkheid kreeg zijn contract te verlengen. ,,Ik was al zo vrolijk vanwege alles wat er met me gebeurt de laatste tijd”, zegt de middenvelder aan de rand van het trainingsveld in Qatar. ,,En nu ook nog deze contractverlenging. Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld het afgelopen jaar. Met de A1 heb ik mooie duels gespeeld in de Youth League en voor de winterstop heb ik ook al een paar keer meegetraind met het eerste."

Aan een debuut in Ajax 1 wil Nouri nu nog niet te veel denken. ,,Ik wil me gewoon verder ontwikkelen, werken aan mijn mindere punten. Mijn linkerbeen kan beter, ik wil ook nog meer een leider zijn. Er is nog genoeg te doen. Maar met de ervaring die ik nu opdoe bij het eerste, gaat mijn niveau alleen maar omhoog.”

,,Abdelhak Nouri is al bekend bij het grote publiek dat Ajax intensief volgt", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. ,,Voor dit soort talenten is er geen beter podium om zich aan de wereld te laten zien dan bij Ajax. Door de wedstrijden die ze in de Youth League spelen zien grote clubs ze ook en daardoor wordt er aan zulke spelers getrokken. Grote clubs shoppen graag bij Ajax en we zijn het afgelopen jaar al drie spelers kwijtgeraakt. Wij zijn in elk geval heel blij dat 'Appie' de ambitie heeft om bij Ajax te slagen."

Ook Frank de Boer is blij dat Nouri langer bij Ajax blijft. ,,We moeten dit soort talenten koesteren”, zegt de hoofdcoach van Ajax 1. ,,Er zit een heel mooie lichting aan te komen en daar is Abdel een exponent van. Fysiek is hij misschien nog niet helemaal waar hij zou moeten zijn, maar dat compenseert hij met techniek, snelheid en voetbalgogme. Het is een genot om naar hem te kijken, hij zoekt altijd de voetballende oplossing.”

De formele ondertekening vindt later plaats in Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees