Menu
Ajax contracteert Kika van Es

Ajax contracteert Kika van Es

Met ingang van volgend seizoen speelt Kika van Es voor de Ajax Vrouwen. De 26-jarige verdediger komt over van FC Twente en tekende een 1-jarig contract bij Ajax.

Van Es (Boxmeer, 11 oktober 1991) stond afgelopen seizoen onder contract bij de club uit Enschede. Daarvoor speelde ze onder meer 4 jaar voor PSV. De rechtsbenige international is de 2e speelster in korte tijd die overkomt van FC Twente. Vorige week maakte aanvaller Ellen Jansen al de overstap naar Amsterdam.

'Blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team'

,,Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team. Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken'', aldus Van Es bij de ondertekening van haar contract.

Wat kunnen wij verwachten van aanwinst Kika van Es? ⚽️
Bekijk hier haar 1e reactie! ��#WelkomKika pic.twitter.com/nOdjl9tIuR

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 30 mei 2018

Europees kampioen
Ajax Vrouwen-trainer Benno Nihom: ,,Toen bekend werd dat Davina Philtjens zou vertrekken, lag een lijstje met vervangers klaar om dat op te vangen. Als je dan Kika van Es kan halen, die met het Nederlands elftal op die positie Europees kampioen is geworden, dan is de keuze niet zo heel moeilijk.''

Kika van Es: blij om onderdeel te zijn van dit volwassen team
Kika van Es: blij om onderdeel te zijn van dit volwassen team

Bekijk ook: 'Met vriendinnenteam Champions League in'
Lees ook: Ajax Vrouwen sluiten competitie af met gelijkspel tegen PSV
Lees ook:
Eshly Bakker keert terug bij Ajax Vrouwen


Tekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl/ Jasper Ruhé