Menu
Ajax contracteert topscorer Brobbey (16)

Ajax contracteert topscorer Brobbey (16)

Ajax heeft Brian Brobbey (Amsterdam, 1 februari 2002) gecontracteerd. De 16-jarige centrumspits tekende donderdagmiddag een contract dat ingaat op 1 juli 2018 en loopt tot en met 30 juni 2021. Het betreft het eerste contract voor de speler.

Brobbey speelt sinds 2010 in de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdinternational kwam dit seizoen uit voor zowel Ajax O17 als Ajax O19. Hij werd met 34 doelpunten topscorer van de Ajax-jeugd.

Daarnaast legde Brobbey als speler van Oranje O17 beslag op het Europees kampioenschap. De krachtige aanvaller werd met 3 treffers gedeeld topscorer van het jeugdtoernooi.

'Ajax betekent erg veel voor mij'
'Ajax betekent erg veel voor mij'

'Mooie eerste stap'
Brobbey is blij om het seizoen af te sluiten met een verbintenis. ,,Het is een mooie eerste stap, maar ik ben er zeker nog niet. Ik moet heel hard blijven werken om mijn doel te bereiken. Ik speel al sinds de F1 bij Ajax, dus de club betekent erg veel voor mij. Ik wil volgend seizoen belangrijk zijn voor Ajax O19. Daarnaast hoop ik mee te trainen met Ajax 1 en misschien wel een wedstrijd te spelen.''

Lees ook: Ajax legt jeugdinternational Salah-Eddine vast

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Jasper Ruhé