Menu
België boekt broodnodige zege op WEURO 2017

België boekt broodnodige zege op WEURO 2017

De Belgische Vrouwen hebben donderdag een broodnodige overwinning geboekt op Women's Euro 2017. De Rode Duivels versloegen op de tweede speeldag in groep A Noorwegen met 0-2. Davina Philtjens was basisspeelster in Breda. De Ajacied werd een kwartier voor tijd gewisseld. De kersverse Ajacied Nicky van den Abbeele kwam niet in actie.

De multifunctionele speelster verruilde recent Anderlecht voor een plek in de selectie van Ajax Vrouwen. Van den Abbeele is inzetbaar als verdediger en als controlerende middenvelder. Tussen de wisselspelers zag Van den Abbeele dat selectiegenoot Elke van Gorp de score in de 59ste minuut opende: 0-1. Janice Cayman verdubbelde de voorsprong 8 minuten later.

De Belgen verloren hun openingsduel op WEURO 2017 zondag van Denemarken. De Noren legden het op de eerste speeldag af tegen de Oranje Leeuwinnen: 1-0. Maandag worden de laatste duels gespeeld in de groepsfase. Nederland (vandaag vanaf 20:45 uur tegen Denemarken) staat vanaf 20:45 uur in Tilburg tegenover de Belgen.

Lees ook: Van den Abbeele en Ubachs completeren Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pros Shots/Toine Damen
Davina Philtjens (2) was basisspeelster bij de Belgen, die met 0-2 wonnen van Noorwegen.
Davina Philtjens (2) was basisspeelster bij de Belgen, die met 0-2 wonnen van Noorwegen.