Menu
Bliksemstart zet Jong Ajax op juiste spoor

Bliksemstart zet Jong Ajax op juiste spoor

Dani de Wit was vrijdagavond de grote man bij Jong Ajax. In het uitduel met RKC Waalwijk scoorde de middenvelder 3x in de met 2-4 gewonnen wedstrijd. Kaj Sierhuis tekende voor de andere Ajax-goal.

Het waren 2 kopballen die Jong Ajax al binnen 10 minuten aan een 0-2-voorsprong hielpen. Dani de Wit stond in de 8e minuut aan het einde van een aanval en Kaj Sierhuis kopte na een fraaie voorzet van Mitchel Bakker raak. Bovendien had Jong Ajax in de 11e minuut al een 3e treffer kunnen maken, als Ché Nunnely een andere keuze had gemaakt. Maar ook Sierhuis kreeg daarna nog een aardige kans. ,,We begonnen redelijk goed", had trainer Michael Reiziger geconstateerd. ,,Met een mooie start en mooie goals. Na de 0-2 hadden we echter verder moeten uitlopen."

3x kon Dani de Wit (links) juichen voor een goal van hem.
3x kon Dani de Wit (links) juichen voor een goal van hem.

Uit het niets 1-2
Want de bliksemstart betekende niet dat Jong Ajax op de lauweren kon rusten. Dat bleek wel toen Luis Orejuela het nakijken had bij een actie van Dylan Seys. De aanvaller schoot van ver, net buiten het bereik van doelman Norbert Alblas, 1-2. Eigenlijk uit het niets was de strijd weer open. ,,Dat was jammer", vond de trainer. ,,Wij hadden meer de rust moeten bewaren aan de bal, de bal langer moeten laten rondgaan en het tempo omhoog moeten doen."

Dani de Wit tilt Ajax naar 1-4
Dat ging in de tweede helft beter. Toen had de ploeg van trainer Michael Reiziger weinig te duchten van de thuisploeg. Dani de Wit scoorde in 7 minuten tijd nog 2x waardoor de zege zo goed als veilig leek. ,,Het is een mooie dag voor Dani", glimlachte Reiziger. ,,Eerst zijn contract tekenen en dan 3x scoren."

RKC kwam nog wel 1 goal dichterbij. Weer was het Seys die zijn 1e schot op doel van de tweede helft raak mikte, 2-4. Bij die score bleef het ook. Omdat koploper Fortuna Sittard verloor, neemt NEC de leiding over en is Jong Ajax 2e. Het verschil met de nieuwe lijstaanvoerder is minimaal, slechts 1 punt.

RKC Waalwijk - Jong Ajax 2-4 (1-2): 8. D. de Wit 0-1, 9. Sierhuis 0-2, 30. Seys 1-2, 64. D. de Wit 1-3, 71. D. de Wit 1-4, 72. Seys 2-4

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Orejuela, Doekhi, Bergsma, Bakker; Matusiwa, D. de Wit, Bijleveld (60. Flemming); Nunnely, Sierhuis, Lang.

Lees ook: Ten Hag verwacht geen tactisch steekspel
Bekijk ook: Huntelaar: 'Utrecht-uit is Klassieker in het klein'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots/Remko Kool