Menu

Chivu kijkt uit naar poulewedstrijden

Cristian Chivu is positief gestemd over de loting. De sterkste teams komt Ajax in de poule niet tegen en dat stemt de aanvoerder tot tevredenheid.

Chivu heeft al eerder later weten dat hij voor geen enkele tegenstander bang is. Volgens de Roemeen kan iedereen van iedereen winnen, en dus ook verliezen. Toch is er enige opluchting merkbaar als de sterkste clubs niet het groepshoofd van Ajax blijken te zijn. Chivu: ,,Het is een goede loting voor ons. Alles is mogelijk en alles ligt open. We hadden het slechter kunnen treffen, door bijvoorbeeld Real Madrid, Milan, Bayern Munchen of Deportivo te loten. We hebben een goede kans om te overleven."

De Italianen zijn voor Chivu de bekendste tegenstander van de drie ploegen. ,,Inter is een van de grootste clubs van Europa, met veel bekende en goede spelers. Maar als team zijn ze niet altijd even sterk. Lyon heeft ook een sterk team, het is wat minder bekend. Vorig seizoen zijn ze kampioen van Frankrijk geworden, dus we winnen niet zomaar van ze. Rosenborg is natuurlijk een bekende club voor André Bergdolmo, maar ik weet niet hoeveel er veranderd is sinds hij daar weg is. Ik weet ook niet hoezeer hij zijn oude club nog volgt."

,,Het is een goede groep voor ons en we hebben goede kansen om naar de tweede ronde te gaan. Inter is favoriet denk ik, maar in de het voetbal is veel veranderd, er kan van alles gebeuren. Er zijn altijd verrassingen en het verschil tussen de teams is niet meer zo groot als het was. Het is een open toernooi. Ik kijk er naar uit'', glimlacht de Ajacied vol vertrouwen.