Menu
Eiting: 'Trainer overtuigen dat ik er klaar voor ben'

Eiting: 'Trainer overtuigen dat ik er klaar voor ben'

Carel Eiting weigerde iets aan het toeval over te laten. De middenvelder (20) minimaliseerde zijn vakantieplannen in zijn streven om een duidelijk signaal af te geven. ,,Ik ben heel vroeg begonnen dit jaar. Om daarmee te proberen een heel fitte indruk achter te laten en de trainer te laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Barcelona & Noorse fjorden
,,Ik heb eigenlijk maar heel kort vakantie genomen. Aan het einde van vorig seizoen was ik geblesseerd en daarom wilde ik zo fit mogelijk terugkomen. De nadruk lag dus wel iets meer op trainen. Ik moet zeggen dat ik ook heel veel energie en motivatie in de vakantie had om iets te doen.”

,,Ik ben wel even bij mijn broertje langs geweest. Hij woont in Barcelona. Dat was erg leuk. Daarnaast ben ik met een vriend een aantal dagen naar Noorwegen geweest. Tentje mee, een auto gehuurd en vervolgens gezellig door de fjorden heen gaan cruisen. We zijn er naar 2 geweest met schitterende uitzichten en gigantische rotsen. Prachtig!”

'Ik wil meer ballen veroveren. En meer gericht zijn op diepte'

Ambitie voor trainingskamp
,,Mijn doel is om zo snel mogelijk topfit te worden voor 90 minuten. Natuurlijk heb je ook altijd een aantal verbeterpunten voor jezelf waarmee je een trainingskamp ingaat. Zo wil ik meer ballen gaan veroveren. Vaak zit ik al ‘goed kort’, maar ik probeer daarin door te pakken. En ik wil meer gericht zijn op diepte."

Nieuw elan
,,Ik merk een goede sfeer in de groep. Er zijn heel veel jonge jongens mee, omdat er best nog wel wat spelers ontbreken: WK-gangers, geblesseerden. Die jonge jongens dragen natuurlijk bij aan een positieve sfeer. Iedereen wil zich laten zien en elke dag wordt er vol gas gegeven. Of een speler mij nog heeft verrast? Ik ken al heel veel jongens en weet hoe ze spelen."

'Wat ik met mezelf afspreek is om elke dag alles te geven'

Definitieve doorbraak?
,,Ik moet zeggen dat ik elk jaar van plan ben het 'mijn jaar' te laten worden. Natuurlijk hoop ik dat het ook dit seizoen gaat gebeuren. Verder laat ik het op me afkomen. Ik heb nooit extreme verwachtingen van wat er komen gaat. Je weet namelijk niet hoe het gaat lopen. Je kunt geblesseerd raken en dan zijn al je verwachtingen weg. En je kunt het extreem goed doen. Ook dan kunnen je verwachtingen overboord. Daar doe ik dus niet aan mee. Wat ik wel met mezelf afspreek is om elke dag alles te geven. Dan hoop ik dit seizoen een basisplaats te veroveren.”

Kans op basisplaats
,,Dat is nog lastig te zeggen. Er is nog heel veel onduidelijk. Het is afwachten tot de selectie helemaal bekend is. Dan kun je gaan rekenen en kijken hoeveel concurrentie er op jouw positie is. Daar is het nog veel te vroeg voor. Daarom leg ik nu vooral de focus op mezelf om beter te worden."4 duels in Ajax 1
,,Iedere wedstrijd in Ajax 1 geeft een boost om er nog 1 te spelen. Of het nu goed of slecht was, je wil altijd meer. Die duels in Ajax 1 van vorig seizoen, smaken voor mij absoluut naar meer.”

Vriendengroepje
,,We zijn hier natuurlijk niet met iedereen van ons vriendengroepje, maar wel met veel. Hartstikke leuk en een fantastisch extraatje. Maar uiteindelijk is het natuurlijk niet 1 of ander kamp waarin je alleen maar lol met elkaar hebt. Je moet het zelf doen, zelf alles geven. Maar als we dan rust hebben, of vrije tijd, is het super gezellig dat we met elkaar zijn. En dat we af en toe lol kunnen hebben tijdens de training is ook top.”

Kamergenoot
,,Klaas Jan Huntelaar. Een heel fijne gozer om mee te werken, en iemand met leuke humor. Ik kan het heel goed met hem vinden. Klaas Jan heeft natuurlijk al heel veel meegemaakt en kan daar mooie dingen over vertellen. Ik denk dat we hem zeker niet teveel hebben gevraagd afgelopen jaar. Maar af en toe kreeg hij wel een vragenlijstje van mij en wat andere jongens als we hem een beetje omsingeld hadden.”

Lees ook: Liveblog Klosterpforte | Ajacieden leven zich uit met Q&A en Insta Stories
Bekijk ook
: Sinkgraven: 'Het voetbalspelletje bizar gemist

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst