Menu
'Ik had nu in Spanje moeten zitten'

'Ik had nu in Spanje moeten zitten'

Goedemorgen Ajacieden! Deze blog schrijf ik gewoon vanuit Nederland. Eigenlijk had deze uit Spanje moeten komen, waar het Nederlands elftal op trainingskamp is. Maar vanwege een hamstringblessure heb ik mij moeten afmelden.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Desiree van Lunteren is deze maand onze blogger.


Uiteraard vind ik het superjammer dat ik niet mee kan op het trainingskamp met het Nederlands team, want de Oranje Vrouwen spelen 2 prachtige oefenwedstrijden. Balen dus dat ik er niet bij ben tegen Engeland en Spanje.

'Nu grijpt iemand anders misschien zijn kans'

Als je mee bent op trainingskamp kan je je weer laten zien en bewijzen dat je nog altijd in Oranje hoort. Nu grijpt iemand anders misschien zijn kans. Ik blijf wel enigszins op de hoogte van wat daar gebeurt, want ik zit nog in een appgroep.

Best intensief
Vorig jaar was ik wel mee naar Spanje en ook toen was het trainingskamp van Oranje gelijk na dat van Ajax. Kwam ik ’s avonds thuis, kon ik nog net wat kleding wassen en de volgende koffer inpakken. Want een dag later gingen we alweer met Oranje weg. Dat was best intensief maar na beide kampen was het wel weer lekker dat je erbij was.

Gym time����‍♀️ #ajaxvrouwen #trainingcamp #portugal

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op

Nu ik niet mee ben naar Spanje, kan ik me hier volledig richten op mijn herstel. Ook in Portugal met Ajax heb ik hard gewerkt. Het was goed dat ik mee was, hoewel ik op het veld niets kon doen. Maar voor het teamgevoel is het wel zo prettig dat iedereen mee is. En ik heb stappen kunnen maken in mijn herstel.

Niet zulke beste quizzers
Het was ook gezellig. Zo hadden we een businessavond met sponsors en Ajax 1. Ik zat met Max Wöber, 4 sponsors, de fysio van Ajax 1 en onze bewegingswetenschapper aan tafel. Het was een vrij grote tafel waardoor je eigenlijk alleen kon praten met degene die direct naast je zat. Volgende keer wil ik wel aan een ronde tafel zitten.

We deden ook een quiz, maar daar bracht onze tafel het niet heel goed vanaf. We kregen bijvoorbeeld een foto van Joël Veltman te zien en moesten raden hoe oud hij daarop was. Daar zaten we, net als bijna iedereen trouwens, aardig naast, haha.

Terug hier in Nederland moet ik verder herstellen. Of ik al gelijk kan spelen bij de hervatting van de competitie op 26 januari weet ik nu nog niet. Wellicht dat ik daar volgende week wat meer van kan zeggen.

Lees ook: 'Die vakantie had ik echt nodig'