Menu
Jong Ajax klimt naar derde plaats

Jong Ajax klimt naar derde plaats

Jong Ajax is maandagavond naar de derde plek in de Jupiler League gestegen. Het team van trainer Marcel Keizer was op bezoek bij FC Dordrecht met 0-2 te sterk. Abdelhak Nouri en Pelle Clement waren trefzeker in Zuid-Holland.

Het was al snel duidelijk dat Jong Ajax de bovenliggende partij zou zijn tegen laagvlieger FC Dordrecht. De beloften van Ajax hadden voortdurend balbezit, maar wisten dit aanvankelijk niet om te zetten in echt grote kansen. Er waren wat afstandsschoten van Abdelhak Nouri en Mateo Cassierra in de beginfase van de wedstrijd, maar deze misten beide de juiste richting. Keeper Tim Coremans van Dordrecht werd verder enkel getest door een schot van Frenkie de Jong.

In de 44ste minuut was het de thuisploeg die voor de eerste keer wist te counteren na een aanval van Jong Ajax. Uiteindelijk was het middenvelder Michael Chacon die de bal vanaf ongeveer twintig meter op de bovenkant van de lat schoot boven Ajax-keeper Tim Krul. Het verdedigingsduo Matthijs de Ligt en Jairo Riedewald had behalve de kans van Chacon voor rust weinig te duchten van het team van trainer Gérard de Nooijer.  

Abdelhak Nouri schiet Jong Ajax op slag van rust op voorsprong.
Abdelhak Nouri schiet Jong Ajax op slag van rust op voorsprong.
Marcel Keizer zag Jong Ajax naar de derde plaats klimmen.
Marcel Keizer zag Jong Ajax naar de derde plaats klimmen.
Anwar El Ghazi maakte een half uur voor tijd zijn opwachting.
Anwar El Ghazi maakte een half uur voor tijd zijn opwachting.

Openingstreffer Nouri
Op het moment dat iedereen verwachtte de rust in te gaan met de brilstand op het bord, schoot doelman Coremans een terugspeelbal tegen Cassierra aan. De bal kwam vervolgens voor de voeten van aanvoerder Pelle Clement die deze aflegde op de vrijstaande Nouri. De kleine middenvelder haalde vervolgens de trekker over en schoot de bal van zo’n achttien meter schitterend in de linkerbovenhoek buiten bereik van de keeper.

El Ghazi
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Het was Jong Ajax met veel balbezit, maar opnieuw vielen er niet of nauwelijks kansen te noteren. Na een uur spelen bracht Keizer Anwar El Ghazi in de ploeg voor Vaclav Cerny. Ajax bleef de betere ploeg en Dordrecht kwam er maandagavond gewoonweg niet aan te pas.

In de 76ste minuut gooide Clement de wedstrijd op slot. Na een goede actie van Damil Dankerlui en invaller El Ghazi was het Clement die op aangeven van laatstgenoemde de bal hard en hoog boven Coremans wist te schieten: 0-2.

Na het beslissende doelpunt van Clement speelde Jong Ajax de wedstrijd zakelijk uit. De bal werd rond getikt en uiteindelijk volgde er nog een kans voor El Ghazi die door de verdediging heen dribbelde. Helaas vond hij Coremans op zijn pad.

Derde plaats
Door de overwinning in en op Dordrecht klimt Jong Ajax naar de derde plaats in de Jupiler League.

Scoreverloop: 45+1. Nouri 0-1. 76. Clement 0-2.

Opstelling Jong Ajax: Krul; Zeefuik, De Ligt, Riedewald, Dankerlui; Eiting, Nouri, De Jong, Cerny (59. El
Ghazi), Cassierra, Clement (76. Mazraoui).

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Foto's: Pro Shots