Menu
Jong Ajax loopt tegen RKC eerste averij op

Jong Ajax loopt tegen RKC eerste averij op

Jong Ajax heeft maandagavond het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Op een zeer regenachtig sportcomplex de Toekomst werd het ondanks een groot overwicht 1-1 tegen RKC Waalwijk. Carel Eiting tekende na een prachtige actie voor de enige Ajax-treffer.

Trainer Michael Reiziger liet Deyovaisio Zeefuik voor het eerst dit seizoen minuten in Jong Ajax maken, en ten opzichte van de overtuigend gewonnen uitwedstrijd tegen Jong PSV namen Carel Eiting en Dani de Wit weer plaats op het middenveld.

Kansen De Wit
Laatstgenoemde had tot tweemaal toe voor zijn eerste goal in het betaalde voetbal kunnen gaan, maar zijn kopballen misten kracht en precisie om RKC-doelman Vaessen te verrassen. Jong Ajax was ook lange tijd veel te slordig om aanspraak te mogen maken op het openingsdoelpunt, en moest uitkijken dat RKC niet met een spaarzame aanval op 0-1 kon komen.

Deyovaisio Zeefuik maakte zijn eerste minuten voor Jong Ajax.
Deyovaisio Zeefuik maakte zijn eerste minuten voor Jong Ajax.

Naarmate de eerste helft vorderde, ging Jong Ajax wel beter spelen. Met een voorsprong tot gevolg. Het was Eiting die zichzelf knap vrijspeelde en de bal hard tegen de touwen joeg. De Brabanders leken aangeslagen. Dennis Johnsen had de score nog kunnen uitbouwen als Vaessen een prachtige boogbal niet heel knap uit de hoek kon tikken.

Incidentele Waalwijkse uitbraken
Ook na rust leek er aanvankelijk weinig aan de hand, maar toch stond het ineens 1-1. Henrico Drost tikte van dichtbij binnen na een vrije trap. Zo moest Jong Ajax toch weer op jacht naar de voorsprong. Ondanks een groot overwicht creëerde de thuisploeg weinig echte mogelijkheden, of het moesten afstandsschoten van Johnsen, Eiting en Mazraoui zijn. Incidentele Waalwijkse uitbraken werden aan de overzijde zonder uitzondering door Zeefuik onschadelijk gemaakt.

Carel Eiting heeft de score geopend, maar zou geen matchwinner worden.
Carel Eiting heeft de score geopend, maar zou geen matchwinner worden.

Reiziger bracht 10 minuten voor tijd Zian Flemming voor De Wit en Jong Ajax ging nadrukkelijker op zoek naar het verlossende doelpunt. RKC kwam amper meer van eigen helft af. Cassierra kreeg nog een kans, maar gescoord werd er niet meer. Zo bleef Ajax voor de 1e keer dit seizoen zonder overwinning.

Scoreverloop: 37. Eiting 1-0, 55. Drost 1-1

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Bergsma, Zeefuik, Dankerlui, Eiting, Dani de Wit (79. Flemming), Bijleveld (64. Mees de Wit), Johnsen, Cassierra, Mazraoui

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots