Menu
Jong Ajax wint laatste duel seizoen

Jong Ajax wint laatste duel seizoen

Jong Ajax heeft de laatste wedstrijd van het seizoen vrijdagavond met 3-1 gewonnen. In het thuisduel met FC Den Bosch scoorden Zivkovic, Hendriks en Van de Beek.

Jong Ajax begon zwak aan het laatste competitieduel met FC Den Bosch. Slordig balverlies door het kort dekken van de gasten bracht de thuisploeg meermaals in verlegenheid. Het was maar goed dat FC Den Bosch het vizier niet op scherp had en dat doelman Andre Onana dat wel had. Met twee prachtige reddingen zorgde de Kameroener er persoonlijk voor dat Jong Ajax in de beginfanse geen tegengoal te verwerken kreeg.

Tegen de verhouding in
Dat de ploeg in het afscheidsduel van de trainers Jaap Stam en Andries Ulderink zelf op voorsprong kwam, was tegen de verhouding in. Maar in de 21e minuut verzilverde Richairo Zivkovic de eerste de beste mogelijkheid en schoof de bal langs doelman Kees Heemskerk, 1-0. Die voorsprong konden de gastheren niet vasthouden. Nadat Leeroy Owusu een levensgrote kans op de 2-0 om zeep had geholpen, schoot Jort van der Sande drie minuten voor rust de gelijkmaker binnen. Net voor rust hadden zowel Zikvovic als Van der Sande een flinke mogelijkheid, maar beiden lieten die onbenut.

In de tweede helft tapte Jong Ajax duidelijk uit een ander vaatje. FC Den Bosch zat er ook zo kort niet meer op als in de eerste 45 minuten, maar de Ajacieden waren op alle fronten een stapje sneller en eerder dan voor rust. Nadat Van der Sande in de 57e minuut de lat boven Onana nog had geraakt, liep Jong Ajax snel uit.

Veertiende goal
Sam Hendriks werkte zijn 14e goal van het seizoen tegen de touwen, 2-1. Tien minuten later rukte Damil Dankerlui over links ver op. Hij vond Nouri, die op zijn beurt mooi binnendoor tike naar Van de Beek. De spelmaker krulde de bal vervolgens schitterend met zijn linkervoet in de kruising, 3-1.

Een mooi afscheidscadeau voor de scheidende trainers Stam en Ulderink en assistent Said Bakkati. En voor Milan Vissie, Danny Bakker, Damon Mirani, Jordy Bruin, Damian van Bruggen, Aschraf El Mahdioui. Ook zij spelen volgend seizoen elders. Jong Ajax sluit het seizoen af op een negende plaats met maar twee punten achterstand op de nummer 6 Volendam.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Owusu, Van Bruggen (46. Lartey Sanniez), Mirani, Dankerlui; Clement, Van de Beek, Nouri; Hendriks, Zivkovic, Acolatse (66. El Mahdioui).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Kay int Veen