Menu
Kleine thuiszege voor Jong Ajax tegen TOP Oss

Kleine thuiszege voor Jong Ajax tegen TOP Oss

Jong Ajax heeft vrijdagavond een nipte thuiszege op TOP Oss geboekt. De Ajacieden zegevierden op sportcomplex de Toekomst met 1-0 door een treffer van Kaj Sierhuis vlak voor rust. Door de zege werd het puntentotaal op 25 punten gebracht, goed voor de 9e plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax maakte vorige week indruk met een knappe zege op bezoek bij FC Twente (2-5) en was vastberaden die overwinning een vervolg te geven tegen een andere hooggenoteerde opponent: TOP Oss. De Ajacieden wisten pas 1 keer eerder dit seizoen meerdere zeges op rij te boeken.

Mutaties in offensieve zin
Trainer Michael Reiziger kon beschikken over dezelfde achterhoede als tegen FC Twente, maar voerde in offensieve zin wel een aantal wijzigingen door. Onder meer Dani de Wit, Kaj Sierhuis en Nicolas Kühn maakten hun opwachting.

De thuisploeg had in de eerste helft het overwicht, maar het duurde tot de 41e minuut voordat Jong Ajax loon naar werken kreeg. In een fase waarin kans op kans werd gestapeld, opende Sierhuis de score. De spits kopte een voorzet vanaf recht diagonaal binnen: 1-0.

Sergino Dest en Huseyin Dogan gefocust op de bal
Sergino Dest en Huseyin Dogan gefocust op de bal
Dani de Wit en Ragnar Oratmango strijden om de bal.
Dani de Wit en Ragnar Oratmango strijden om de bal.

Ook na de thee bleef Jong Ajax de regie voeren. Opnieuw waren er volop dreigende momenten voor het doel van TOP Oss. Eerst stuitte Sierhuis tweemaal op doelman Nick Olij. Vervolgens konden ook Dani de Wit en Vaclav Cerny niet de trekker overhalen. Het bleef daardoor tot het einde spannend.

Geen averij
FC Oss kon lange tijd hoop houden op een resultaat en kreeg in extremis nog een kansje via topscorer Dogan. Het lot van puntenverlies bleef Jong Ajax echter bespaard.

Jong Ajax – TOP Oss 1-0 (1-0). 41. Sierhuis 1-0

Jong Ajax: Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Bakker (86. Kemper); Gravenberch, Eiting, De Wit; Cerny, Sierhuis, Kühn (58. Jensen).

Lees ook: Ten Hag rekent op Ziyech tegen PEC