Menu
Léon Bergsma: 'De aanvoerdersband voelt goed'

Léon Bergsma: 'De aanvoerdersband voelt goed'

Jong Ajax trad voor het eerst sinds mei weer eens aan op de eigen Toekomst voor een Jupiler League-wedstrijd. Onder aanvoering van Léon Bergsma werd het 4-2 tegen Fortuna Sittard. Bergsma blikt vooruit op het seizoen: ,,We moeten zeker weer bij de bovenste plaatsen kunnen eindigen."

'Een hecht team dat voor elkaar wil vechten'

Na het geweldige vorige seizoen, dat eindigde met een tweede plek, rijst de vraag al snel of Jong Ajax dat huzarenstukje kan herhalen. Volgens Bergsma zal het lastig worden om opnieuw in de top-2 te eindigen: ,,Ik denk dat we kwalitatief vlak iets minder zijn dan vorig seizoen. De middenvelders die goed weg konden draaien zijn doorgestroomd, maar nu zijn we misschien meer een hecht team dat voor elkaar wil vechten. Een team dat ook goed voetbal speelt zoals tegen Fortuna, maar ook als het wat minder loopt voor elkaar vecht en voor het resultaat kan gaan."

'Wij zijn de favoriet, lekker veld en goede spelers'

Het zelfvertrouwen dat Jong Ajax vorig seizoen toonde lijkt nu ook aanwezig: ,,We hebben weer een heel goed team staan. Thuis moeten we bijna van elke tegenstander kunnen winnen. Wij zijn de favoriet, lekker veld en goede spelers. We moeten opletten op een tweede helft dat we niet te veel gas terugnemen of teruggedrongen worden. We willen de komende tijd in alle wedstrijden het niveau halen wat we de eerste 30 minuten tegen Fortuna Sittard lieten zien."

'Ik wil jongere spelers meetrekken en op sleeptouw nemen'

Als nieuwe aanvoerder kijkt Bergsma niet alleen naar zichzelf, maar ook naar zijn medespelers: ,,De aanvoerdersband voelt goed en daar ben ik ook heel trots op. Ik heb nu relatief veel Jupiler League-wedstrijden gespeeld en wil dan ook de jongere spelers meetrekken en op sleeptouw nemen."

Een nieuwe top-2 notering is volgens Bergsma dit seizoen misschien iets te hoog gegrepen: ,,We moeten wel realistisch zijn en inzien dat een tweede plaats misschien erg ambitieus is, maar we kunnen zeker voor de bovenste plekken gaan. Met 6 uit 2 zijn we natuurlijk prima gestart. Al gaat het uiteindelijk nog steeds om het ontwikkelen en doorstromen naar het eerste elftal."

Lees ook: Jong Ajax wint ook tweede wedstrijd

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: ProShots