Menu
Oranje Leeuwinnen zetten grote stap richting WK

Oranje Leeuwinnen zetten grote stap richting WK

De Oranje Leeuwinnen met Ajacied Kika van Es in de basis hebben een grote stap gezet richting het wereldkampioenschap. In Utrecht wonnen de Nederlandse voetbalsters de eerste wedstrijd van het tweeluik met 3-0 van Zwitserland. Dinsdag staat de return op het programma.

Naast Van Es waren ook Ellen Jansen, Liza van der Most en keepster Lize Kop geselecteerd voor Oranje. Zij kwamen deze vrijdagavond echter niet in actie voor het nationale keurkorps. Op doel ging de voorkeur uit naar Loes Geurts, op de rechtsbackpositie speelde oud-Ajacied Desiree van Lunteren en in de spits mocht Vivianne Miedema spelen en daarmee hield zij behalve Jansen ook Lineth Beerensteyn uit de basis.

✔️ @KikavanEs begint in de basis bij de @oranjevrouwen! ��‍♀️

Welke uitslag voorspellen jullie voor #nedzwi? https://t.co/8Ov92wZbjq

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 9 november 2018

Oranje begon overtuigend aan het duel met de Zwitsers in de laatste play-off voor een plaats op het WK in Frankrijk. De Europees kampioen had een duidelijk overwicht, maar wist voor rust nog geen bres te slaan in de stugge Zwitserse verdediging.

Dat veranderde in de tweede helft. Met goals van Sherida Spitse (vrije trap), Lieke Martens (verre hoek) en Vivianne Miedema (voorzet Beeresteyn) liep Oranje alsnog ver weg bij Zwitserland.

Komende dinsdag moeten de Oranje-speelsters deze fraaie voorsprong in Zwitserland over de streep zien te trekken.

Tekst; Ajax.nl
Beeld: Pro Shots