Menu
Philtjens: '3 punten zijn nu het belangrijkst'

Philtjens: '3 punten zijn nu het belangrijkst'

De Ajax Vrouwen ontvangen vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst FC Twente, de koploper in de kampioenspoule. Het verschil op de ranglijst is slechts 1 punt. Davina Philtjens blikt vooruit: ,,De koppositie staat op het spel, ik verwacht een heel gedreven Twente."

Philtjens kijkt redelijk tevreden terug op eerste 2 wedstrijden in de kampioenspoule. Thuis werd PEC Zwolle verslagen, vervolgens werd een punt gepakt in Heerenveen. ,,Het 2-2-gelijkspel in Heerenveen was natuurlijk wel jammer. Twente verloor gelukkig, dus verkleinden we wel onze achterstand tot 1 punt."

Vanwege de interlandperiode en bekerwedstrijden, lag de competitie 2 weken stil. Philtjens speelde met de Belgian Red Flames kwalificatiewedstrijden voor het WK 2019. Afgelopen vrijdag plaatsten de Ajax Vrouwen zich voor de halve finale van de KNVB Beker door ADO te verslaan. Philtjens: ,,Het waren erg drukke weken, maar je krijgt er ook extra energie van."

Nagenieten van een mooi bekerduel! �� �� #adoaja door de ogen van Arne van der Ben

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op

,,Wij benaderen de strijd om de titel en de beker wel echt als 2 aparte competities. De focus ligt wel op het kampioenschap. Daarmee kun je ook Champions League halen. Natuurlijk wil ik alles winnen, ook de KNVB Beker, maar kampioen worden is wel het hoofddoel.''

'Ik vind dat wij over een beter team beschikken'

Ajax Vrouwen - FC Twente is een prachtig affiche in het Nederlandse vrouwenvoetbal. De wedstrijden staan garant voor spanning en strijd. Philtjens: ,,Het voelt als een topper. De koppositie staat nu op het spel, ik verwacht een heel gedreven Twente. Ik vind dat wij over een beter team beschikken, maar het zal weer een pittig duel worden. Natuurlijk wil je mooi voetbal op de mat leggen, maar het belangrijkste vind ik dat we 3 punten pakken."

Davina Philtjens in actie tegen FC Twente
Davina Philtjens in actie tegen FC Twente

De laatste 2 ontmoetingen tussen Ajax en Twente eindigden in 1-1. Aan een gokje op de uitslag waagt de Belgische zich liever niet. ,,Bij mij komen voorspellingen nooit uit, haha. Maar ik durf wel te zeggen dat we met de steun van ons publiek van Twente kunnen winnen. In de bekerwedstrijd tegen ADO hebben wij weer vertrouwen getankt. Iedereen is heel gemotiveerd. Wij moeten ons eigen spel spelen en ons ding doen. Als wij er in geloven dan komt de rest vanzelf."

Gratis toegang & live op YouTube
Ajax Vrouwen – FC Twente Vrouwen
wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst en start om 19:30 uur. De toegang tot deze wedstrijd is gratis.

TOPPER = LIVE op YouTube ⏩ https://t.co/qDDCnIlOnQ

Niet op de Toekomst? ��
Schakel dan vrijdagavond live in voor Ajax Vrouwen – FC Twente Vrouwen! �� #ajatwe pic.twitter.com/ysfLwkfp5k

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 19 april 2018


Lees ook:
Ajax Vrouwen naar halve finale KNVB Beker
Bekijk ook: Highlights ADO Den Haag - Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe