Menu
Punt voor Jong Ajax in topper tegen Volendam

Punt voor Jong Ajax in topper tegen Volendam

Jong Ajax heeft maandagavond in een onvervalste Jupiler League-topper de punten gedeeld met FC Volendam. Dankzij doelpunten van Abdelhak Nouri en Kevin van Kippersluis werd het in een boeiend duel, met veel kansen aan beide kanten, 1-1.

Voor Noussair Mazraoui kon er weer een nieuwe basispositie worden toegevoegd, want hij werd door Marcel Keizer in de centrale verdediging geposteerd. Voorin was er gekozen voor grof geschut, met de aanvalslinie David Neres, Mateo Cassierra en Justin Kluivert.

Fris combinerend Jong Ajax
Jong Ajax begon getergd aan het duel en leek de nare nasmaak van het verloren duel met De Graafschap snel weg te willen spoelen. In de zevende minuut was het al raak. Nouri - de kleinste man van het veld - kopte binnen uit een voorzet van Deyovaisio Zeefuik. Jong Ajax zette door, tikte Volendam bij vlagen helemaal zoek, maar moest oppassen bij counters.

David Neres speelde 62 minuten mee.
David Neres speelde 62 minuten mee.

Kees Kwakman, bij de Palingboeren de beste man, kon vlak voor rust de gelijkmaker op het scorebord brengen. De routinier zag zijn inzet over het doel van Norbert Alblas zeilen.

Iets ander Jong Ajax na rust
Na rust bleef Jong Ajax in eerste instantie op dezelfde voet doorgaan, en had Volendam weinig in te brengen. Damil Dankerlui, door de wissel Nouri - Savastano doorgeschoven naar het middenveld, had de score moeten verdubbelen na een uitstekende pass van Carel Eiting maar schoot de bal recht op doelman Hobie Verhulst.

Omdat de marge slechts één bleef, kreeg Volendam het idee dat er wat te halen viel en uit het niets lag de gelijkmaker in het net. Van Kippersluis schoot de bal mooi binnen. Beide ploegen gingen daarna voor de overwinning en kregen kansen via Volendammer Daniël van Son, opnieuw Dankerlui en Frenkie de Jong.

Damil Dankerlui baalt.
Damil Dankerlui baalt.

In de slotfase lag het veld soms volledig open, had Eiting de thuisploeg nog de drie punten kunnen bezorgen, maar bleef het toch 1-1.

Marcel Keizer hield gemengde gevoelens over: ,,We speelden redelijk voetbal, hebben een aantal goede kansen gecreëerd en een mooie goal gemaakt. In de tweede helft kwam Volendam wel iets terug. Niet dat ze nou zoveel grote kansen kregen, maar er valt er wel eentje in en dat is jammer. Het heeft ook met onze aanvallende speelstijl te maken. Achterin geef je dan wel eens iets weg.”

'Dure lessen'
Toch had Jong Ajax de wedstrijd al eerder moeten beslissen: ,,Vrijdag tegen De Graafschap was dat ook zo", aldus Keizer. ,,We kregen toen na de 1-2 een paar goede kansen op de 1-3, maakten ze niet en vervolgens kregen we ze aan de andere kant tegen. Het zijn dure lessen, waarvan we hopelijk gaan leren.”

Door het gelijke spel ziet Jong Ajax koploper VVV-Venlo nog verder uitlopen, maar houdt het concurrent Volendam op vijf punten. Vrijdag wacht een lastig uitduel bij NAC Breda.

Scoreverloop: 7. Nouri 1-0, 67. Van Kippersluis 1-1

Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Mazraoui, Bergsma, Dankerlui, Eiting, Nouri (46. Savastano), De Jong, Neres (62. Bay), Cassierra, Kluivert (62. Walian)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots/Jasper Ruhe