Menu
Reiziger: 'Goed spel afgewisseld met teveel zwakke momenten'

Reiziger: 'Goed spel afgewisseld met teveel zwakke momenten'

Jong Ajax heeft zijn 1e eerste oefenduel van 2018 verloren. Op sportcomplex de Toekomst was FC Volendam met 2-3 te sterk. Mitchel Bakker en Zian Flemming tekenden voor de Amsterdamse doelpunten. ,,We hebben bij vlagen goed spel laten zien, maar ook teveel zwakke momenten gehad”, stelde trainer Michael Reiziger.

,,We hebben fases gehad waarin we echt heel goed waren”, vervolgde Reiziger. ,,Maar er waren ook momenten waarbij je kon zien dat spelers de vakantie nog in de benen hadden. Dat heeft met ritme te maken. Het was weer wennen voor een heleboel spelers.”

'Iedereen minuten gemaakt'
Tijdens Jong Ajax’ aftrap van 2018 was het resultaat van ondergeschikt belang. ,,Natuurlijk kijk je het meest naar het spel, maar als je goed speelt, verlies je ook niet”, vertelde Reiziger. ,,De uitslag is in zo'n geval niet het belangrijkste. Het gaat vooral om het ritme van de spelers. Iedereen heeft minuten gemaakt. Een goede zaak.”

Voorsprong uit handen gegeven
Halverwege was het 0-1. Door goals van Flemming en Bakker nam Jong Ajax een 2-1-voorsprong, maar de overwinning kon niet over de streep worden getrokken. Volgens Reiziger waren revanchegevoelens bij de Volendammers, die op 22 december nog met 7-0 verloren bij Jong Ajax, niet aan de orde.  

,,Nee, daar heb ik niets van gemerkt. Voor Volendam telde hetzelfde als voor ons. Ook zij moeten er volgende week staan.” Jong Ajax hervat de competitie met een uitwedstrijd bij koploper Fortuna Sittard.

Tekst en beeld: Ajax.nl