Menu
Tweeling Maduro: 'Future Cup mooie test voor hecht team'

Tweeling Maduro: 'Future Cup mooie test voor hecht team'

De ABN AMRO Future Cup is in volle gang. De tweelingbroers Quinten (rechts) en Jurriën Maduro (links) maken deel uit van Ajax O17 dat de Amsterdamse eer verdedigt op het driedaagse toernooi.

De jonge talenten hebben lang uitgekeken naar de start van de Future Cup. ,,Het is een mooie test voor ons,' begint Jurriën. ,,Natuurlijk voelen wij als gastheer wel een bepaalde druk, Ajax staat bijna altijd in de finale. Bovendien wil je jezelf hier laten zien op een volle Toekomst. FOX Sports gaat het zelfs uitzenden hoorde ik." De tieners zijn niet onder de indruk van de grote namen die tijdens het paasweekend naar de Toekomst komen. ,,De andere ploegen ken ik niet zo. Tuurlijk zijn het grote clubs, maar de spelers zijn voor ons onbekenden. Daarnaast; wij spelen in eigen huis, laat ze maar komen.''

Jurriën vervolgt. ,,We hebben door het jaar heen als team veel stappen gezet. Op mentaal en fysiek gebied. Onze trainer (Gery Vink, red.) heeft ons met name aan het begin van het seizoen hard aangepakt." ,,Dat hadden we ook wel nodig," vult Quinten aan. ,,Tegenslagen hebben we met z'n allen gehad en samen verwerkt. De vroege bekeruitschakeling tegen Roda JC O17 was bijvoorbeeld een flinke domper. De kracht van ons team is dat we een hecht collectief zijn. Niet voor niets zijn we momenteel koploper in de competitie."

'Wij spelen in eigen huis, laat ze maar komen.'

De broers trainen en leren op de Toekomst.
De broers trainen en leren op de Toekomst.
Poserend op het hoofdveld van de Toekomst.
Poserend op het hoofdveld van de Toekomst.
De gelijkenissen tussen de broers zijn treffend.
De gelijkenissen tussen de broers zijn treffend.

Broederlijke connectie
Het samen spelen in een team is voor de broertjes als sinds jongs af aan vaste kost.
Jurriën legt uit. ,, Het is erg bijzonder om al zo lang samen met je broer te spelen. Bij onze vorige club (Feyenoord, red.) speelden wij ook al in hetzelfde team.'' Op de vraag of de tweelingbroers nu juist meer of minder ruzie maken binnen de lijnen kunnen ze simpel zijn. ,, Quinten is erg 'uitgesproken' op het veld. Hij zegt waar het op staat. Het levert soms lastige situaties op, maar het blijft altijd op de club.
We maken elkaar op deze manier alleen maar sterker."

De Utrechters gaan ook nog even in op de vraag of ze familie zijn van de bekende oud-Ajacied Hedwiges Maduro. ,,Die vraag krijgen we best vaak, maar nee we zijn geen familie. Hedwiges is van Surinaamse origine, onze roots liggen in Curaçao ', verklaart Quinten.

De verdedigend ingestelde spelers denken natuurlijk ook na over de toekomst. ,,Iedereen wil uiteindelijk in de Amsterdam ArenA zijn debuut maken als speler van Ajax 1. Voor nu bekijken we het stap voor stap. Volgend jaar UEFA Youth League spelen met Ajax O19 lijkt me al geweldig. We gaan hoe dan ook mooie jaren tegemoet", besluit Jurriën.

Degelijke eerste dag Ajax O17
Quinten en Jurriën Maduro kwamen zaterdag met Ajax O17 in actie tegen JLeague en SL Benfica.
Na een doelpuntloos gelijkspel tegen de Japanners wisten de jonge talenten met 1-0 te winnen van de Portugese jeugdspelers. Met een aantal van vier punten staat de thuisploeg op een voorlopige tweede plek in poule A. Quinten kwam alleen in de eerste wedstrijd in actie, hij kwam na 45 minuten in de plaats voor zijn tweelingbroer. Jurrien speelde tegen Benfica de gehele wedstrijd.

Zondag neemt het team van Gery Vink het om 14:00 uur op tegen hekkensluiter Juventus.

Tekst: Ajax.nl/Jeremy Broer/Lars Mulder
Foto's: Ajax.nl/Jeremy Broer