Menu
Van der Most: 'Ik heb mijn kans gepakt'

Van der Most: 'Ik heb mijn kans gepakt'

Liza van der Most maakt met de Oranje Leeuwinnen haar eerste EK voetbal mee. De speelster van de Ajax Vrouwen worstelde vele maanden met blessureleed maar wist haar kwaliteiten op tijd te tonen om zo een plek in de definitieve Oranje-selectie te veroveren.

Als jong talent kwam ze binnen bij de Ajax Vrouwen in 2012, anno 2017 is Liza van der Most een gewaardeerd international. Van der Most is samen met Desiree van Lunteren de enige speelster die vanaf de start deel uit maakt van de Ajax Vrouwen. Nu zijn de twee concurrenten voor de backpositie bij de Oranje Leewinnen. ,,Ja dat is best bijzonder. We vullen het ieder op onze eigen manier in. Het doet me wel goed om wederom met Desiree in een team te spelen."

������ #22 #oranjeleeuwinnen #ONSEK

Een bericht gedeeld door Liza van der Most (@lvdmost) op

Op tijd pieken
In een seizoen waarin alles op zijn plek viel voor de Ajax Vrouwen, moest Van der Most in de beslissende fase genoegen nemen met een bijrol. ,,Het was wel lastig dat ik weinig heb gespeeld in de periode rond de 'dubbel'. Natuurlijk presteerde de ploeg geweldig maar je staat natuurlijk liever in het veld", geeft de 23-jarige met Colombiaanse roots aan. Tegen PSV, een wedstijd waar voor beide ploegen slechts de eer op het spel stond, speelde de back de volle negentig minuten mee. ,,Dat was heel lekker ja. Kennelijk heb ik daar een goede indruk achtergelaten, want kort daarna mocht ik me melden bij Oranje."

Ook bij de Oranje Leeuwinnen stelde de Ajax-speelster niet teleur en bondscoach Sarina Wiegman beloonde haar met een plek in de definitieve selectie. ,,Tijdens trainingen en oefenwedstrijden heb ik gewoon mijn eigen ding gedaan en zo mijn kans gepakt. Ik weet nog goed toen ik het telefoontje kreeg, totale ontlading nam toen wel bezit van me."

Het blessureleed heeft Van der Most definitief achter zich gelaten. ,,Ik voetbal helemaal pijnvrij en met veel plezier. De sfeer in de groep is uitstekend, al kan het er op trainingen fanatiek aan toe gaan. Dat we een EK spelen in eigen land is natuurlijk een grote stimulans, Nederland staat achter ons en we gaan er alles aan doen om er een memorabel toernooi van te maken."

Lees ook: Van Lunteren: Ook verdedigend sta ik mijn mannetje
Lees ook: Ajax Vrouwen speelsters Van Lunteren en Van der Most tekenen bij

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Pro Shots