Menu
Van Lunteren: 'Ook verdedigend sta ik mijn mannetje'

Van Lunteren: 'Ook verdedigend sta ik mijn mannetje'

Ajax-speelster Desiree van Lunteren kijkt reikhalzend uit naar de start van het EK-voetbal in eigen land. De speelster van de Ajax Vrouwen bekleedt bij de Oranje Leeuwinnen de backpositie, terwijl ze bij de Amsterdamse titelhouder op het middenveld speelt.

Het was een lang seizoen voor Van Lunteren met wedstrijden in competitie en de beker. En dan is het nog niet klaar, want er komt nog een EK aan. Ajax-trainer Benno Nihom roemde de speelster al om haar constante fitheid en ook nu is ze in blakende gezondheid: ,,Ik heb iets langer vakantie gehad dan de andere meiden. Nu voel ik het lange seizoen nog niet in mijn lichaam, laten we het zo houden."

Hoewel de trainingen volgens Van Lunteren naar wens verlopen, is er toch nog iets wat ontbreekt.
,,Ik heb nog niet bij het winnende team gezeten tijdens de afsluitende partij. Daar moet maar eens snel verandering in komen." Traditiegetrouw mag het winnende team op de foto. Als het aan de Ajax-speelster ligt zien we haar dus snel juichend met haar teamgenoten terug op social media.

Van Lunteren in actie tijdens het met 5-0 gewonnen oefenduel met Wales.
Van Lunteren in actie tijdens het met 5-0 gewonnen oefenduel met Wales.

Het hele jaar speelt Van Lunteren bij de Ajax Vrouwen aanvallend op het middenveld, bij de Oranje Leeuwinnen vult ze de backpositie in. Een wereld van verschil. Maar ook bij de Oranje Leeuwinnen voelt de 24-jarige Almeerse zich op haar gemak.

,,Mensen kijken er altijd van op, maar voor mij is het niet gek. Al mijn hele leven ga ik van de ene positie naar de andere. Verdedigend sta ik mijn mannetje. Ik ga geen duel uit de weg. Kopballen, slidings; het maakt me niet uit. Je voelt dat nu het EK nadert, de spanning toeneemt. We werken nog aan wat tactische zaken, maar het ziet er goed uit. Laat het toernooi maar snel beginnen."

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto's: Pro Shots