Menu
Ajacieden schrijven historie met Oranje Leeuwinnen

Ajacieden schrijven historie met Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben zondag historie geschreven. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kroonde zich in Enschede tot Europees kampioen door in de finale Denemarken met 4-2 te verslaan. Stefanie van der Gragt, komend seizoen voor het eerst Ajacied, speelde de gehele wedstrijd mee. Desiree van Lunteren begon ook in de basis, maar werd kort na rust vervangen.

Oranje had in de groepsfase Denemarken – weliswaar moeizaam – al eens verslagen en ditmaal waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. De Denen kwamen al vroeg op voorsprong uit een strafschop. Het antwoord van de gastheer van het EK volgde snel. Na een scherpe counter werkte Vivianne Miedema in de tiende minuut binnen: 1-1. Na 28 minuten volgde de voorsprong. Van Lunteren bediende Martens, die zich vrij speelde en met links de trekker overhaalde. 

Spannend slot

Net als Denemarken eerder in de wedstrijd kon Oranje niet lang van de voorsprong genieten. Pernille Harder, aanvoerder van de Denen, tekende voor de 2-2. 

In de tweede helft schakelde Oranje een versnelling bij en trok het uiteindelijk de winst naar zich toe. Sherida Spitse schoot uit een vrije trap net buiten het zestienmetergebied bekeken de 3-2 binnen. 

Europees kampioen! πŸ†πŸ†πŸ† Gefeliciteerd @OranjeLeeuwinnen! πŸ¦πŸ”Ά #nedden #WEURO2017

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op


Denemarken was even rijp voor de slacht, maar herstelde zich toch weer. Een slotoffensief(je) bood echter geen soelaas voor de Scandinavischen. Een minuut voor tijd maakte Miedema met haar tweede goal aan alle onzekerheid een einde. De champagne mocht ontkurkt worden. Nederland is voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen. 

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots.nl