Menu
Bronzen plak voor Oranje onder 17

Bronzen plak voor Oranje onder 17

Dankzij twee goals van Ajacied John Goossens heeft het Nederlands elftal tot zeventien jaar de bronzen medaille op het WK gewonnen. In de strijd om de derde plaats werd Turkije met 2-1 verslagen. Net als Goossens speelden Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong de hele wedstrijd.

John Goossens maakte de openingstreffer al na elf minuten. De Ajacied besliste het duel vlak voor tijd ook, op aangeven van clubgenoot Jeffrey Sarpong. Het was zijn vierde doelpunt van het toernooi. Daarmee eindigt Goossens hoog op de topscorerslijst. Alleen de Mexicaan Carlos Vela schoot er meer binnen, namelijk vijf.

De slotfase werd niettemin nog onverwacht enerverend. Nuri Sahin, op de loonlijst bij Borussia Dortmund, bracht de spanning terug door tegen te scoren. Zijn schot ging via een Nederlands been langs de kansloze doelman Tim Krul, die zijn ploeg in de wedstrijd weer talloze keren had gered. In blessuretijd kreeg Caner Erkin rood wegens een woeste sliding naar de benen van Vurnon Anita.

Met de derde plek krijgt het WK een passend slot voor de goedspelende Nederlandse equipe van bondscoach Ruud Kaiser. Tijdens het WK waren vijf Ajacieden geselecteerd. Van hen kwamen alleen reserve-doelman Koen Verhoeff en Jan-Arie van der Heijden niet in actie.

Bron: ANP, FIFA