Menu
De belangrijkste data in de zomer zijn bekend!

De belangrijkste data in de zomer zijn bekend!

Het mooie seizoen is ten einde. De internationals spelen nog een paar duels maar dan begint ook voor deze Ajacieden de vakantie. In juni start echter ook alweer de voorbereiding op de gloednieuwe voetbaljaargang. De 1e wedstrijd om een prijs is op zaterdag 27 juli. Welke evenementen en data er nog meer bekend zijn, lees je hier.

Johan Cruijff Schaal
De KNVB maakte deze week bekend dat de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet op zondag 28 maar op zaterdag 27 juli wordt gespeeld. Dit om PSV meer tijd te gunnen voor de voorbereiding op de Champions League-kwalificatieduels. De wedstrijd wordt vanaf 18:00 uur in de Johan Cruijff ArenA gespeeld.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt verplaatst van zondag 28 juli naar zaterdag 27 juli. PSV heeft hierdoor meer tijd in voorbereiding op de tweede voorronde van de Champions League: https://t.co/gA3wPdkF1o #knvb

— KNVB (@KNVB) 28 mei 2019

Trainingskamp De Lutte
De spelers die geen interlandverplichtingen hebben, melden zich onder voorbehoud van wijzigingen op vrijdag 21 juni bij Ajax. Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juni verblijft Ajax in de Bloemenbeek in De Lutte. De trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek. In De Lutte trainen Ajacieden uit de A-selectie en de selectie van Jong Ajax.

Oefenduels
Tijdens het trainingskamp in De Lutte speelt Ajax 2 oefenduels in de regio. Deze zijn toegankelijk voor publiek. Meer informatie over deze duels volgt op de Ajax-kanalen.

Trainingskamp Oostenrijk
Op zaterdag 13 juli vertrekt de A-selectie naar het Oostenrijkse Bramberg voor een trainingsweek. Naar verwachting speelt Ajax in deze week 2 oefenduels. Deze zijn toegankelijk voor publiek. De trainingen in Bramberg zijn besloten.

Loting Champions League
Op 22 juli wordt in Nyon geloot voor de 3e kwalificatieronde van de Champions League. Dit is de ronde waar Ajax instapt. De wedstrijddata zijn 6/7 en 13 augustus. Op 5 augustus wordt geloot voor de Europese play-offs. Om het hoofdtoernooi te bereiken moet Ajax dus 2 voorrondes doorkomen. Mocht het in het 1e tweeluik al fout gaan, dan speelt Ajax de play-offs voor de Europa League. Overleeft Ajax de play-offs van de Champions League niet, dan mag het naar de groepsfase van de Europa League.

Open Dag
Datum is nog niet bekend. Houd de Ajax-kanalen in de gaten voor het laatste nieuws over de Ajax Open Dag 2019.

Start Eredivisie
De Eredivisie start komend seizoen in het 1e weekend van augstus. Op 2, 3 of 4 augustus rolt de bal weer voor Ajax. Het conceptprogramma zal op vrijdag 14 juni aan de clubs worden gepresenteerd.

Complete oefenschema
Ajax speelt in de hele voorbereiding meer oefenwedstrijden. Houd de Ajax-kanalen in de gaten voor het complete oefenschema voor het seizoen 2019 - 2020.

* Speeldata- en tijden zijn altijd onder voorbehoud en kunnen worden gewijzigd.

Lees ook: Ajax O19 wint KNVB Beker!
Bekijk ook: The class of 2019: Dusan Tadic - The Machine

Tekst en beeld: Ajax.nl