Menu
'De kaarten zijn opnieuw geschud'

'De kaarten zijn opnieuw geschud'

Ik heb de afgelopen 2 weken weinig kunnen trainen met het team. Mijn enkel blijft gevoelig, vooral wanneer mijn voet de bal raakt. Heel frustrerend. Vooral omdat ik mijn plek in het team moet bevechten.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Max Wöber is deze maand onze blogger.


'Wat voor Ajacied zou ik zijn om daaraan te twijfelen?'

Het is fijn dat ik een ploeg goeie gasten om me heen heb. De motivatie in het team is uitstekend, dus dat geeft me ook het extra zetje in mijn herstel. Iedereen is er extreem op gebrand elk duel te winnen. We willen de schaal over een paar maanden in Amsterdam hebben natuurlijk. En ik geloof er helemaal in dat ons dat gaat lukken. We moeten ons concentreren op onszelf, niet op factoren die ons kampioenschap in de weg zouden kunnen staan. En bovendien, wat voor Ajacied zou ik zijn om daaraan te twijfelen?

Max met Matthijs de Ligt tijdens een training.
Max met Matthijs de Ligt tijdens een training.

'Matthijs is er ook zo eentje, die in de kleedkamer het verschil maakt'

We zijn heel positief. Mannen zoals Joël en Lasse zijn daarin vaak leidend. Ze kunnen de ploeg met woorden écht een motivatieboost geven. Matthijs is er ook zo eentje, die in de kleedkamer het verschil maakt. Vlak voor een wedstrijd neemt hij het woord en zorgt hij ervoor dat iedereen superscherp is en zin heeft om keihard te knallen.

'Iedereen moest wennen aan een nieuwe persoonlijkheid'

Dat we hecht met elkaar zijn, komt ook doordat we de afgelopen maanden als groep veel hebben meegemaakt. Naast het trainingskamp heeft vooral een trainerswissel impact. De kaarten zijn opnieuw geschud en we moesten wennen aan een nieuwe persoonlijkheid. Maar ik denk dat onze trainer zelf het meest heeft moeten wennen. Die moet in 1 klap 30 gasten leren kennen.

Erik ten Hag & Max tijdens het trainingskamp in Portugal.
Erik ten Hag & Max tijdens het trainingskamp in Portugal.

'We durven ruzie te maken'

Wat me trouwens ook heel erg bevalt, is dat we heel eerlijk tegen elkaar kunnen zijn. We durven ruzie te maken, op een gezonde manier. Dat beetje agressie en vuur is goed. Zo maak je elkaar alleen maar beter.    

Lees ook Max' vorige blog: 'Qua romantiek ben ik een middenmoter'

Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst