Menu
Jong Ajax kent weinig moeite met FC Eindhoven

Jong Ajax kent weinig moeite met FC Eindhoven

Jong Ajax blijft in het spoor van NEC. Op sportpark de Toekomst kende het dankzij doelpunten van Dani de Wit (2), Dennis Johnsen en Noussair Mazraoui weinig moeite met FC Eindhoven: 4-0.

Trainer Michael Reiziger had naast Mazraoui weer de beschikking over enkele 'oude getrouwen', zoals Carel Eiting en Mateo Cassierra. Noa Lang en Johnsen moesten voor de nodige aanvoer zorgen.

Furieuze start
Jong Ajax ging furieus van start en liet er geen misverstand over bestaan dat het zich wilde revancheren voor de 0-2-thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles van enkele dagen eerder. Met fris combinatiespel werd FC Eindhoven direct teruggedrongen op eigen helft.

Johnsen stiftte de bal heerlijk over doelman Hooyberghs

Zo dienden de 1e kansen zich al snel aan, toen Cassierra een voorzet van Mazraoui binnen had kunnen koppen en diezelfde Mazraoui even later een voorzet van Lang over kopte. FC Eindhoven moest vooral toekijken, en had het nakijken toen Luis Orejuela een bal onderschepte en een geweldige counter inleidde. Mazraoui speelde zich geweldig vrij, stak diep op Johnsen die de bal heerlijk over doelman Thomas Hooyberghs stiftte.

23. Doelpunt #JongAjax! Het gaat hard, nu is het Noussair Mazraoui die scoort: 2-0!#jajein

— AFC Ajax (@AFCAjax) 12 maart 2018

Even later waren de rollen omgedraaid. Nu gaf Johnsen voor op Mazraoui, die van afstand hard binnen schoot: 2-0. Eindhoven kon geen vuist maken en mocht van geluk spreken dat Cassierra (schotje) en Mazraoui (harde poeier) de stand voor rust niet naar 3-0 tilden.

Noa Lang: zondag voor het eerst bij de selectie Ajax 1, maandagavond weer bij Jong.
Noa Lang: zondag voor het eerst bij de selectie Ajax 1, maandagavond weer bij Jong.

Ook na rust veel beter Jong Ajax
Vlak na de thee had Cassierra weer een levensgrote kans op Jong Ajax’ 3e, maar zijn misser bleek gelukkig geen voorbode voor een vervelende tweede helft. Jong Ajax bleef namelijk aanvallen en FC Eindhoven leek geen moment te geloven in een resultaat. Toen Eiting voorgaf op De Wit, die prima binnenkopte, was het pleit helemaal beslecht. Vlak daarna bekroonde Johnsen zijn sterke optreden met wederom een assist, waarna het opnieuw De Wit was die binnentikte en zijn 2e van de avond maakte.

Zo werd het na enkele mindere beurten eindelijk weer eens een ouderwets avondje Jong Ajax, dat mede dankzij uitblinker Eiting prima voetbal liet zien. Reiziger toonde zich na afloop dan ook zeer tevreden: ,,We hebben goed gespeeld, ik heb genoten van het spel. We speelden met veel druk op de tegenstander, in een hoog tempo en creëerden veel kansen. Tegen het einde van de wedstrijd had de score wat opgevoerd kunnen worden, maar uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met wat we gezien hebben.''

Vrijdag wacht de Jong Ajacieden een uitduel met De Graafschap.

Jong Ajax – FC Eindhoven 4-0 (2-0), 20. Johnsen 1-0, 23. Mazraoui 2-0, 64. De Wit 3-0, 69. De Wit 4-0

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Doekhi, Bergsma, Bakker, Eiting, Mazraoui (56. Bijleveld), D. de Wit, Lang, Cassierra, Johnsen

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Proshots/Jasper Ruhe