Menu
Liveblog De Graafschap - Ajax: Deel 1

Liveblog De Graafschap - Ajax: Deel 1

Welkom bij het liveblog voor de laatste wedstrijd van het seizoen: De Graafschap - Ajax. Dit is deel 1, voor nieuwe updates, klik op onderstaande link.11:05 uur | Onvergetelijk
Ajax schreef op deze dag in 2011, de dag waarop dus ook toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer zijn verjaardag vierde, voetbalhistorie. Onvergetelijke Ajax-historie!

The 15th of May is always a good day for us! ��#OnThisDay in 2011…������ pic.twitter.com/sDSIsUfwAs

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 mei 2019

10:30 uur | Dat belooft veel goeds, Klaas Jan!
Klaas Jan Huntelaar over de naderende 1e landstitel in zijn prachtige carrière. De spits wil het seizoen hoe dan ook mooi afsluiten met Ajax.


09:40 uur | Congratulations!
Op deze bijzondere voetbaldag even aandacht voor de verjaardag van 2 bijzondere Ajacieden. Frank en Ronald de Boer blazen op deze matchday 49 kaarsjes uit. De gebroerders De Boer weten hoe het is om met Ajax kampioen te worden. Gefeliciteerd mannen!

Let’s celebrate tonight! ����#graaja pic.twitter.com/1JfRjZ98V1

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 mei 2019

09:00 uur | Matchday!
Goedemorgen Ajacieden! We maken ons op voor het officiële kampioensduel met De Graafschap. De Superboeren en Ajacieden staan vanaf 19:30 uur tegenover elkaar. Op matchday #34 op naar #34!

Dit bericht bekijken op Instagram

Let's enjoy �� more time this season! #graaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op


22:30 uur | Tot morgen, Ajacieden! ❌❌❌
Met deze tweet sluiten we het liveblog voor vandaag af. Frenkie de Jong was te gast in de Instagram-rubriek Real Talk, waarin vragen van de fans worden beantwoord. Het is absoluut het (terug)kijken waard.

Woensdag speelt Frenkie z'n laatste wedstrijd voor Ajax. Dat wordt in ieder geval een gedenkwaardige. We wensen iedereen een fijne nachtrust toe en graag tot morgen. Dan gaan de Ajacieden op jacht naar de 34e landstitel.

‘Die ga ik zeker niet vergeten!’ ♥️

Meer Frenkie? 😉
📱 https://t.co/N29XTaDJYA pic.twitter.com/JDZo9ImzjP

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 mei 2019

20:14 uur | History in goals
In het verleden werden al veel onderonsjes tussen De Graafschap en Ajax afgewerkt in Doetinchem. In onderstaand item kun je zien hoe die verliepen.


18:14 uur | 🎥🎥
Vandaag de persconferentie van Erik ten Hag voor De Graafschap - Ajax niet live kunnen volgen? Niet getreurd, wij bieden uitkomst! ⤵️


17:54 uur | Klaar voor morgen? 😀💪
Borst vooruit en de strijd aangaan. Dominik Kotarski en Kostas Lamprou kennen het recept voor woensdagavond.


17:23 uur | Terugkeer Neres?
David Neres miste door een blessure de afgelopen 2 duels van Ajax, woensdag tegen Tottenham Hotspur en zondag tegen FC Utrecht. Kan de Braziliaan tegen De Graafschap wel minuten maken?


17:01 uur | De mooiste actieplaten van de training 📸


16:32 uur | Coaches


16:01 uur | Tijd voor de laatste training van het seizoen
Ja, je leest het goed. De laatste sessie alweer. Wat is het voetbalseizoen snel gegaan! De Ajacieden bereiden zich voor op het slotstuk, de uitwedstrijd bij De Graafschap. Ajax wenst natuurlijk niets liever dan in stijl te besluiten.


15:00 uur | Persconferentie ten einde
De laatste voorbeschouwende persconferentie van Erik ten Hag is afgelopen. De trainer blikte daarin vooruit op de seizoensfinale tegen De Graafschap waar de 34e titel opgehaald kan worden.

Ten Hag over de laatste wedstrijd: 'In klasse en stijl spelen.' 😎#graaja pic.twitter.com/yMIGiGbszE

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 mei 2019

13:00 uur | Opgegroeid bij komende tegenstander
Zijn geboortegrond ligt op 7 kilometer van Doetinchem. Vandaar dat Klaas Jan Huntelaar misschien zo goed uit de voeten kan tegen De Graafschap, de club waar opgroeide. In 2007 was hij bijvoorbeeld goed voor 4 goals in de uitwedstrijd toen Ajax met 1-8 won.

The Hunter at his best! 👑#graaja pic.twitter.com/jd30ZqeIie

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 mei 2019

12:00 uur | Trainer aan het woord 📣
Of hij zijn strijdplan voor morgen al wil delen met de wereld, weten we nu nog niet. Maar de trainer kan ongetwijfeld wel vertellen hoe het met David Neres gaat. Tune om 14:30 uur in voor het laatste nieuws vanuit de selectie.


11:00 uur | Nog 1 nachtje slapen
Woensdag moet het gebeuren. Dan kan Ajax de 34e landstitel officieel opeisen. Daarvoor volstaat in elk geval een gelijkspel bij De Graafschap. De stemming richting seizoensfinale is in Amsterdam opperbest. Bekijk hieronder de foto's van de training van maandag ⬇️⬇️

Klik op de foto voor trainingsverslag maandag.
Klik op de foto voor trainingsverslag maandag.

10:00 uur | Onze Sjaak is er helemaal klaar voor

'Heerlijk achterover zitten en kampioen worden'

Sjaak Swart over De Graafschap - #Ajax...����#graaja pic.twitter.com/8BYatMeMAl

— AFC Ajax (@AFCAjax) 13 mei 2019

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst