Menu
  Jong Ajax blijft koploper na zege in Oss

Jong Ajax blijft koploper na zege in Oss

Jong Ajax behoudt de koppositie in de Jupiler League na een ruime 0-3 overwinning op FC Oss. Dani de Wit, Mateo Cassierra en Noussair Mazraoui scoorden voor de Amsterdammers. Daley Sinkgraven speelde de volledige 90 minuten mee in het team van Michael Reiziger.

Topper
Jong Ajax tegen FC Oss was vrijdagavond een heuse topper in de Jupiler League. De Amsterdammers stonden voorafgaand aan het duel bovenaan op de ranglijst, de thuisclub bezette de vierde plaats. Sinkgraven stond, net zoals afgelopen maandag, weer in de basis. Ché Nunnely scoorde afgelopen dinsdag nog voor de O19 in de UEFA Youth League in Stockholm, maar stond vandaag alweer aan de aftrap bij Jong Ajax.

Daley Sinkgraven deed opnieuw ritme op bij Jong Ajax.
Daley Sinkgraven deed opnieuw ritme op bij Jong Ajax.

Oude bekenden
Bij FC Oss stonden twee voormalig Ajacieden in de basis. Zowel doelman Xavier Mous als vleugelaanvaller Lesly de Sa speelden in het roodwit van de thuisclub in het Frans Heesen stadion.

Vliegende start
Het team van Michael Reiziger schoot uit de startblokken. Al na 4 minuten keken de Brabanders tegen een achterstand aan. Dennis Johnsen had een mooie steekbal in huis waarmee hij Mazraoui voor de keeper zette. De middenvelder was niet zelfzuchtig en legde de bal goed terug op de meegelopen De Wit: 0-1. Nog geen 3 minuten later verdubbelde Cassierra na een heerlijke aanname de score met een hard schot in het dak van het doel.

De Ossche toeschouwers probeerden de spelers na deze valse start wakker te schudden. Het team van Klaas Wels wist echter niet gevaarlijk te worden. Net op het moment dat Jong Ajax er wat moeilijker doorheen leek te komen, was het Mazraoui die de wedstrijd in het slot gooide. Hij kopte na een halfuur spelen een corner van Johnsen in de verre hoek.

Jong Ajax verzuimd score uit te bereiden
Na rust speelden de Ajacieden duidelijk minder sprankelend dan in het eerste bedrijf. Toch kreeg Jong Ajax een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te bereiden. Onder andere Cassierra en Mazraoui verzuimden om een hogere uitslag op het scoreformulier te zetten.

Goed nieuws voor Sinkgraven
Nadat Sinkgraven maandag 60 minuten maakte in Jong Ajax, bleef de linksback nu de volledige wedstrijd staan. Goed nieuws voor de door blessureleed geplaagde Sinkgraven.

Jong Ajax verloor nog niet dit Jupiler League-seizoen. Volgende week vrijdag moet Jong FC Utrecht de volgende prooi worden voor de tot nu toe onverslaanbare machine van Michael Reiziger.

Opstelling #JongAjax ➡️ Lamprou; Dankerlui, Doekhi, Bergsma, Sinkgraven; Eiting, Mazraoui, De Wit; Nunnely, Cassierra, Johnsen#ossjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 29 september 2017

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Proshots/Marcel Bonte