Menu

Ajax doet goede zaken tegen Geinoord

Ajax-zaterdag heeft de uitwedstrijd tegen Geinoord met 3-1 gewonnen. Het elftal van trainer Bob de Klerk deed goede zaken, want de nummers 2 en 3 van de ranglijst verloren beiden.

Ajax begon niet goed. De Amsterdammers hadden veel balbezit, maar speelden slordig en in een te laag tempo.

Mede hierdoor kon Geinoord er af en toe gevaarlijk uitkomen. Vlak voor rust kwam Geinoord op voorsprong uit een omstreden strafschop wegens vermeend hands. Ajax leek hierdoor wakker geschud, want een minuut later was het alweer 1-1. Lenny Macnack trof doel uit een corner.

Ajax startte de tweede helft aanzienlijk beter. Binnen een minuut was het opnieuw Lenny Macnack die na een mooie combinatie via Aziz Ouairst en Jamal Achkachar scoorde. In het verloop van de tweede helft kreeg Ajax veel kansen, maar opnieuw was de ploeg slordig. Tien minuten voor tijd maakte Paul Reumer na een splijtende pass van Jamal Ahadouch wel de 3-1 met een schitterende lob over de keeper.

In de laatste minuten speelde Ajax met 10 man. Aziz Ouairst werd met twee maal geel van het veld gestuurd, waar een rode kaart voor zijn tegenstander meer op zijn plaats was geweest. Ajax hield echter makkelijk stand.