Menu
Ajax-jeugd op schot voor goede doel

Ajax-jeugd op schot voor goede doel

De onderbouw van de Ajax-jeugd is in een felle strijd verwikkeld om zoveel mogelijk te scoren. Niet alleen voor zichzelf, maar juist voor anderen. Met elke goal verdienen ze geld waarvan cadeautjes gekocht worden voor zieke kinderen én waarvan een Ajax Playground in het Emma Ziekenhuis gebouwd kan worden.

Het idee voor deze actie kwam bij de spelers zelf vandaan. Levi Acheampong aanvoerder Ajax O11 en initiatiefnemer zet zich graag in voor kinderen voor wie alles niet zo vanzelfsprekend is. “Niet alle kinderen hebben het geluk dat ze zorgeloos kunnen voetballen. Daar willen wij wat voor betekenen.”

Ieder doelpunt draagt bij aan een cadeautje voor een ziek kind. ABN AMRO, de maatschappelijk partner van de Ajax Foundation, sponsort aan de hand van het doelpuntensaldo het aantal cadeautjes voor de kinderen. Doelpunten gescoord in de periode 9 maart t/m eind mei doen mee aan de actie.

De jongens scoren aan de lopende band. Na 2 weken is de helft van het einddoel al bereikt. De teams hebben het volgende aantal goals gemaakt:

Onder 8
26 goals
Onder 9
59 goals
Onder 10
62 goals
Onder 11
55 goals
Onder 12
49 goals

Jij kan ook helpen. Doneer middels een tikkie en steun de Ajax-jeugd in het bereiken van hun doel: andere kinderen helpen.

Doneer middels een tikkie

Jouw bijdrage gebruiken we om een heuse Playground te bouwen in het Emma Kinderziekenhuis.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Jasper Ruhé