Menu
Ajax Media

Ajax Media

Ajax heeft verschillende media tot zijn beschikking om het publiek te informeren. Achtereenvolgens vindt u hier informatie over het officiele clubblad Ajax Magazine, het programmaboekje bij thuiswedstrijden Ajax Kick Off, de krant van de supportervereniging Ajax Life, en www.ajax.nl. Op wedstrijddagen bieden de grote videoschermen in de Amsterdam Arena een compleet audio-visueel programma. Bovendien kunt u de thuiswedstrijden van Ajax (gemiddeld 50.000 bezoekers) gebruiken als exclusief evenemententerrein voor bijvoorbeeld een flyeractie, productsampling of directe werving en verkoop.

Ajax Magazine
In het Ajax Magazine klopt het hart van de club! Het officiële clubblad van Ajax presenteert met trots de meest spectaculaire acties, exclusieve interviews en historische reportages. Het magazine neemt je mee achter de schermen en laat je het ultieme Ajax-gevoel beleven. Kortom, wie bij de club wil horen, scoort met het Ajax Magazine.

Aanbieding
Het ultieme Ajax-gevoel beleven? Neem nu een abonnement voor twee jaar (16 nummers) en ontvang niet alleen elke zes weken een nieuwe uitgave van Ajax Magazine thuis, maar ook een Ajax-sporttas! Je betaalt voor een tweejarig abonnement slechts € 59,95 (in plaats van € 79,90).

Bel 0800-2266637 (7 dagen per week van 9:00 tot 21:00 uur) of http://www.zester.nl/ajaxmagazine

Ajax Magazine wordt in samenwerking met Sanoma Men’s Magazines uitgegeven. Het Ajax Magazine zal 8x per jaar verschijnen (presentatiegids + 7 reguliere edities) en bestaat uit minimaal 84 pagina’s. Verspreiding van dit tijdschrift wordt gerealiseerd via abonnementen en losse verkoop. Gemiddelde oplage 20.000.

Ajax Kick Off
Ajax Kick Off is het programmaboekje van Ajax tijdens de thuiswedstrijden. Het biedt een analyse van de tegenstander, een spelersinterview, personalia van een jeugdspeler, duelstatistieken en een terugblik op voorgaande duels tegen dezelfde tegenstander.

Ajax Kick Off is een uitgave van AFC Ajax en zal met ingang van het seizoen 2005-2006 verschijnen op A5-formaat en uit 48 pagina’s bestaan. Ajax Kick Off wordt gratis verspreid op de hoofdtribune, in de skyboxen en in de ontvangstruimtes; in de rest van het stadion is Ajax Kick Off tegen betaling (€ 1,=) beschikbaar. Gemiddelde oplage is 6.000 exemplaren.

Ajax Life
In Ajax Life staat het laatste nieuws over alles wat met Ajax te maken heeft, interviews met spelers en technische staf en mooie reportages over deze Amsterdamse club. Daarnaast bevat de krant pagina's voor en door supporters en informatie over de districten, regio's en activiteiten van de supportersvereniging. Kortom, alles wat je maar wilt weten over je club en haar supportersvereniging!

Ajax Life is een uitgave van de Supportersvereniging Ajax in samenwerking met AFC Ajax. Ajax Life verschijnt 20 x per jaar in een gemiddelde oplage van 65.000 en wordt verzonden naar alle leden (1 exemplaar per adres).

Ajax Internet
De persconferentie is nog volop aan de gang als de Ajax-website het nieuws al wereldkundig maakt. Ook wedstrijdverslagen en –beelden staan vrijwel direct na het laatste fluitsignaal online. En verder bulkt www.ajax.nl van Ajax, Ajax en nog eens Ajax. Niet voor niets is de site de enige Nederlandse site in de top 10 van Europese clubsites, www.Ajax.nl bezet daarin de 7e plaats.

De site van Ajax genereert maandelijks miljoenen pageviews en is hiermee de 2e grootste sport-site van Nederland. Ajax.nl trekt gemiddeld 50.000 unieke bezoekers per dag.

U kunt kiezen voor een ‘eenvoudige’ bannercampagne. U kunt ook een onderdeel van de Ajax.nl kunnen adopteren en in uw eigen ‘look and feel’ plaatsen. U zou prijsvragen kunnen organiseren of de bezoeker aanzetten tot actie. Ook staat de elektronische nieuwsbrief ‘Ajax Mail’ tot uw beschikking. Deze (gemiddeld 2 keer per week) per email verzonden brief bereikt op dit moment 15.000 geinteresseerden. In Ajax Maill kunt u uw banners en informatie eenvoudig kwijt.

Stadionjournaal
De grote videoschermen boven beide doelen in de Amsterdam Arena worden gebruikt voor het vertonen van videoclips, hoogtepunten van vorige wedstrijden en het duel van de dag. Herhalingen van goals en bijzondere acties en de groot in beeld gebrachte wissels, portretten van de spelers en statistieken geven een extra dimensie aan het bezoeken van een thuiswedstrijd van Ajax.

Adverteren in bovenstaande media?
U kunt advertenties plaatsen in Ajax Magazine, de Kick Off en Ajax Life. Uw reclameboodschap kan Ajax ook op de videoschermen tonen. Verder is het mogelijk om banners te plaatsen op Ajax internet. Ajax informeert u graag verder.

Voor meer informatie kunt u een email met uw bedrijfsgegevens sturen naar business@ajax.nl
AFC Ajax
t.a.v. Commerciele afdeling
Postbus 12522
1100 AM Amsterdam Zuidoost