Menu
Ajax met groots machtsvertoon naar monsterzege in Breda

Ajax met groots machtsvertoon naar monsterzege in Breda

Ajax heeft zaterdagavond met indrukwekkend machtsvertoon de grootste seizoenszege geboekt. NAC Breda werd in eigen huis tot figurant gedegradeerd en met liefst 0-8 verslagen. Donny van de Beek was met 3 treffers het productiefst. Ook Matthijs de Ligt (2), David Neres, Lasse Schöne en Klaas Jan Huntelaar waren doeltreffend.

Door de zege verkleint Ajax het gat met koploper PSV tot 5 punten. De Eindhovenaren komen zondag nog wel in actie bij PEC Zwolle, de huidige nummer 3 van de Eredivisie. Wellicht dat de ploeg van John van 't Schip de oude liefde van z'n trainer een goede dienst kan bewijzen.

De Ligt opent doelpuntenfestijn
Ten opzichte van het verloren thuisduel tegen FC Utrecht (link) had Marcel Keizer een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wisseling op de linksbuitenpositie was een noodgedwongen. Justin Kluivert verving de nog niet geheel fitte Amin Younes. Daarnaast kreeg Daley Sinkgraven de kans als linksback. Dat ging ten koste van Max Wöber. Verder moest Siem de Jong zijn plek afstaan aan Van de Beek.

Matthijs de Ligt, 2x raak!
Matthijs de Ligt, 2x raak!

De openingstreffer van De Ligt na 10 minuten bleek de opmaat tot een waar doelpuntenfestijn. Ajax waande zich in een speeltuin, zo makkelijk en naar hartenlust kon er gecombineerd worden. Na ruim een halfuur was de marge al 5!

Weer uit het boekje
Van de Beek tekende op aangeven van Kluivert voor de 0-2. Bij de volgende 2 treffers, die van Van de Beek en Neres, kwam wat geluk kijken. De 0-5 van De Ligt (opnieuw uit een standaardsituatie) was er weer 1 uit het boekje.

⚽️⚽️⚽️#nacaja pic.twitter.com/lTwHKEXGPA

— AFC Ajax (@AFCAjax) 18 november 2017


Na rust hield NAC ruim 20 minuten zijn doel schoon. Wie dacht dat de thuisploeg schadevrij de 2e helft door zou komen kwam echter bedrogen uit. Via treffers van Schöne (penalty), Huntelaar (kopbal) en Van de Beek (zijn 3e) liep Ajax uit naar 0-8. Een uitslag met dubbele cijfers had mogelijk geweest, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Het kon de Amsterdamse pret geenszins drukken.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst