Menu
Daley Blind ontvangt Gouden Schoen

Daley Blind ontvangt Gouden Schoen

Daley Blind heeft maandagavond tijdens het 33ste Voetballer van het Jaar Gala de Gouden Schoen in ontvangst genoemen. De kersverse aanwinst van Manchester United werd afgelopen seizoen als dragende kracht van Ajax tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie uitgeroepen. Het is de derde Gouden Schoen voor de familie Blind aangezien vader Danny er in het verleden ook al twee won.

Martin Haar was in 1982 de eerste voetballer die de Gouden Schoen won. Na de AZ-coryfee volgden vele grote namen. Zo gingen onder anderen Frank Rijkaard, Marc Overmars, Jaap Stam, Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Maxwell, Cristian Chivu, John Heitinga, Luis Suarez en Jan Vertonghen de inmiddels voormalig Ajacied voor.

Blind heeft in totaal 143 officiële wedstrijden voor Ajax gespeeld. Op zijn erelijst prijken vier landstitels (2011, 2012, 2013 en 2014) en een Johan Cruijff Schaal (2013).

Naast Blind werd ook de 21-jarige Ajacied Davy Klaassen tijdens het gala in Hilversum gehuldigd. In zijn geboortestad ontving Klaassen de prijs voor Talent van het Jaar. De vakjury voor deze talentenprijs bestond uit Ajax-trainer Frank de Boer, PSV-coach Phillip Cocu, voormalig bondscoach Bert van Marwijk, Willy Dullens, Jan van Halst, Ron Jans, Wim Jonk, Ronald Koeman, Youri Mulder en Johan Cruijff, de naamgever van de prijs.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De familie Blind voorafgaand aan het gala. De familie Blind voorafgaand aan het gala.
Danny Blind (tweemaal winnaar Gouden Schoen) reikte de schoen aan zijn zoon uit. Danny Blind (tweemaal winnaar Gouden Schoen) reikte de schoen aan zijn zoon uit.
Danny Blind feliciteert zoon Daley met de bijzondere prijs. Danny Blind feliciteert zoon Daley met de bijzondere prijs.
Joël Veltman moest zich om 22:30 uur alweer bij het Nederlands elftal in Noordwijk melden. Hoofdrolspelers Daley Blind en Davy Klaassen mochten zich driekwartier later melden. Joël Veltman moest zich om 22:30 uur alweer bij het Nederlands elftal in Noordwijk melden. Hoofdrolspelers Daley Blind en Davy Klaassen mochten zich driekwartier later melden.
De hele Ajax-selectie was aanwezig in Hilversum, zo ook Anwar El Ghazi en Ricardo van Rhijn. De hele Ajax-selectie was aanwezig in Hilversum, zo ook Anwar El Ghazi en Ricardo van Rhijn.
Het was een even mooie als emotionele avond in Hilversum. Het was een even mooie als emotionele avond in Hilversum.
Daley Blind had zijn vriendengroep uitgenodigd. Daley Blind had zijn vriendengroep uitgenodigd.
Daley Blind samen met zijn voormalig coach Frank de Boer. Daley Blind samen met zijn voormalig coach Frank de Boer.
Louis van Gaal kreeg de oeuvreprijs uit handen van KNVB-voorzitter Michael van Praag. Louis van Gaal kreeg de oeuvreprijs uit handen van KNVB-voorzitter Michael van Praag.