Menu
Dani Hagebeuk versterkt het eSports team van Ajax 

Dani Hagebeuk versterkt het eSports team van Ajax 

Het eSports team van Ajax wordt uitgebreid met Dani Hagebeuk. In navolging van Koen Weijland is Dani de tweede eSporter die door Ajax is gecontracteerd. De huidig Nederlands kampioen FIFA 17 gaat namens Ajax uitkomen in de E-Divisie. Dani krijgt rugnummer 46 waarmee hij komend weekend Ajax gaat vertegenwoordigen in Parijs bij de Europese kwalificatie voor het wereldkampioenschap.

De eSporters gaan Ajax vertegenwoordigen op nationale en internationale toernooien, zowel individueel als in teamverband. Directeur Edwin van der Sar: ,,Koen en Dani vullen elkaar goed aan. De uitbreiding van ons eSports team past goed binnen onze ambitie. Een dubbele bezetting is, ook bij eSports, belangrijk om elkaar naar een hoger niveau te tillen. Dani is talentvol en heeft dit jaar veel toernooien op zijn naam geschreven, waaronder het Nederlands Kampioenschap. Koen is daarnaast belangrijk met zijn aanvoerdersrol binnen het team.”

Voor Dani komt er een droom uit: ,,Ik ben mijn hele leven al Ajax-fan. Op een bepaald moment kom je erachter dat voetballen bij Ajax te hoog gegrepen is. Des te mooier natuurlijk dat ik op deze manier het rood en wit van Ajax toch mag vertegenwoordigen”.

De wedstrijden van de eSporters zijn wekelijks via een livestream te volgen. Daarnaast worden er zowel met de bal als met de game-controller verschillende fan-activiteiten georganiseerd.