Menu
De Ligt baalt van gelijkspel

De Ligt baalt van gelijkspel

Jong Ajax veroverde vrijdag voor het eerst in de historie een periodetitel in de Jupiler League, maar dat zorgde allerminst voor lachende gezichten op De Toekomst. Dankzij de 1-1 tegen FC Eindhoven bleef Jong Ajax weliswaar (buiten VVV-Venlo, dat al een periode won) de rest voor, maar toch baalde Matthijs de Ligt dat er niet 'gewoon' werd gewonnen.

,,Als je je hele leven al bij Ajax speelt is er maar één ding dat telt en dat is winnen. Dat hebben we vandaag niet gedaan en dat is zonde. Voor mij was het ook een wedstrijd op zich. Een periodetitel is mooi, voor Ajax is het de eerste keer dat die prijs wordt gehaald, dus dat zegt wel iets. Aan de andere kant mogen we toch niet meedoen in de play-offs. Voor andere clubs is daar echt een plaatsbewijs mee te winnen, voor ons niet. In dat opzicht dus een gewone wedstrijd, waarin we gefaald hebben om te winnen."

Controle
Lang leek er weinig aan de hand voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen FC Eindhoven: ,,We begonnen nog wel aardig en hadden de wedstrijd de gehele tijd onder controle. Zij zijn één keer voor onze goal geweest en uit die kans scoren zij. Maar we moeten naar onszelf kijken en we hebben vanavond te weinig gecreëerd. En tegen dit soort volwassen ploegen wordt het dan 1-1 en dan win je 'm gewoon niet. En dat is heel zonde", treurt De Ligt.

,,Ook over mijn eigen spel ben ik niet tevreden, dat ben ik nooit. Er kunnen altijd dingen beter, vanavond ook weer. Maar ik wil vooral naar het team kijken, en dat was vanavond gewoon niet goed genoeg. Over de hele avond dus absoluut niet tevreden, want één puntje is minder dan drie. Vanaf nu moeten we ons weer richten op de uitwedstrijd tegen FC Oss."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots/Kai in 't Veen