Menu
De Ligt jongste scorende Ajacied na Seedorf

De Ligt jongste scorende Ajacied na Seedorf

Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri schaarden zich met hun doeltreffende Ajax-debuut in het bekerduel met Willem II in een fraai rijtje scorende debutanten. Onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert gingen de talenten voor. De Ligt is bovendien na Clarence Seedorf de jongste scorende Ajacied in de clubhistorie.

Seedorf was in het seizoen 1992-1993 met zijn 16 jaar, 11 maanden en 27 dagen Ajax’ jongste doelpuntenmaker ooit. De middenvelder, die later ook hoofdprijzen won met Real Madrid en AC Milan, tekende bij Vitesse op 28 maart 1993 voor zijn eerste Ajax-treffer.

De Ligt
De Ligt was woensdag 21 september 2016 niet bijzonder veel ouder dan zijn illustere voorganger. De verdediger was in de ArenA slechts 17 jaar, 1 maand en 9 dagen jong. De Ligt kopte Ajax naar een 2-0-voorsprong, op een avond die een 5-0-zege opleverde.

Gerald Vanenburg was bij zijn eerste goal slechts een maand ouder dan De Ligt. Jairo Riedewald had in 2013 twee maanden meer ervaring. Laatstgenoemde Ajacied slaagde er op bezoek bij Roda JC in december '13 wel in liefst twee keer te scoren.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst