Menu
'Het zijn nu mooie weken'

'Het zijn nu mooie weken'

Hallo Ajacieden, hier ben ik weer. Na de wedstrijden bij het Nederlands elftal keerde ik vorige week terug bij Ajax. Afgelopen vrijdag keepte ik het gewonnen bekerduel met ADO Den Haag. Vrijdag staat de 'klassieker' tegen FC Twente op het programma.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Lize Kop is deze maand onze blogger.


Het zijn nu mooie weken voor mij. Afgelopen woensdag kwam ik terug van Oranje. Ik heb die middag rustig aan gedaan en genoten van het lekkere weer, aangezien we dat niet zo veel hebben in Nederland. Op donderdag hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid op het duel met ADO.

Het is altijd weer even omschakelen van Oranje naar Ajax, maar het ging ook dit keer goed. Donderdag had ik met wat vriendinnen afgesproken en gezellig even bijgekletst. Je moet je eigen ritme vinden in de omschakeling in zo'n week, en voor ogen houden wat een luxe het is om bij Oranje én bij Ajax te spelen.

Back home with +6 points feels great! And @lvdmost thanks for being my roomie �������� #oranjeleeuwinnen #samensterk #roomielove

Een bericht gedeeld door LIZE KOP (@lizekop) op

Vrijdag was dus de wedstrijddag. Ik probeer dan de juiste focus te krijgen. ’s Ochtends lekker ontbijten, even bij mijn broer langs en wat eten. In de bus ga ik relaxen. Maar ik sluit me niet helemaal af, ik probeer ook gewoon lekker te relaxen en even een praatje te maken.

'Ik moet niet overgeconcentreerd raken'

Ik moet namelijk niet overgeconcentreerd raken. Want ik heb gemerkt dat ik beter keep als ik de focus wat later leg. De bekerwedstrijd zelf verliep prima. We waren als team beter dan ADO en hadden meer balbezit, maar in de eerste helft lukte het maar niet om te scoren. Gelukkig ging dat in de tweede helft beter. Voor mezelf was het lekker weer minuten te maken, want wedstrijden keepen is wat ik het liefste doe.

Thumps up because we like to roll in the mud! ���� #training #goalies #ajaxvrouwen

Een bericht gedeeld door LIZE KOP (@lizekop) op

In de volgende bekerronde moeten we naar sc Heerenveen. In de vorige competitiewedstrijd tegen hen keepte ik ook en kregen we 2 tegendoelpunten. Beide ontstonden omdat ik de bal niet goed inspeelde. Daar baal ik van, maar ik probeer er ook van te leren. Waarom maakte ik die keuzes? Als je dat weet, kan je daaraan werken. Nu kan ik me daarvoor dus revancheren.

'We moeten gewoon knallen'

Maar eerst spelen we vrijdag de topper tegen FC Twente. Die wedstrijd is belangrijk voor ons. Als we winnen staan we bovenaan. De sfeer is goed in ons team. Iedereen leeft naar de wedstrijd toe. We zullen laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Ik verwacht een wedstrijd waarin veel strijd wordt geleverd, met goed voetbal. We moeten gewoon knallen.

'Niet het gevoel dat ik reserverol heb'

Op donderdag maakt de trainer altijd de keeper bekend voor de komende wedstrijd. Ik heb niet het gevoel dat ik echt de reserverol achter Eli Sarasola heb. Dat is een goed gevoel, want als je al weet dat je geen kans maakt op speeltijd vergt het meer energie om er voor je team te zijn. 

We moeten alle resterende wedstrijden winnen. Het kampioenschap moét er net als vorig jaar komen. Dat zou zó gaaf zijn. Vorig jaar heb ik dat meegemaakt als stagekeeper vanuit CTO Amsterdam. Als we nu kampioen worden zou dat heel anders voelen, want nu voel ik me nog meer deel van de selectie.

Komen jullie ons vrijdag aanmoedigen?

Lees ook: Enorme eer bij Oranje te zitten
Bekijk ook: Highlights ADO Den Haag - Ajax Vrouwen